VIDEO Spectacol de neuitat oferit de Grigore Leşe şi Gheorghe Zamfir

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Leşe a fost numit cetăţean de onoare al Maramureşului
Grigore Leşe a fost numit cetăţean de onoare al Maramureşului

Duminică seara, sala Teatrului Municipal Baia Mare s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de maramureşeni veniţi să asiste la un spectacol de excepţie oferit de Grigore Leşe cu prilejul aniversării a 60 de ani. În semn de recunoaştere a contribuţiei pe care şi-a adus-o la promovarea spiritualităţii maramureşene în lume, artistului i-a fost oferit primul titlu de „Cetăţean de Onoare al Judeţului Maramureş”.

Invitatul de onoare a lui Grigore Leşe a fost naistul Gheorghe Zamfir. Spectacolul a fost unul inedit, deoarece Grigore Leşe a citit fragmente din cartea sa „Acum ştiu cine sunt”, fragmente în care este redată cu fidelitate şi farmec copilăria şi viaţa sa. Mai mult, acesta şi-a rezumat întreaga existenţă de până acum prin horile care sunt viaţa lui. „Am încurcat drumurile, cărările, am văzut şi am priceput că drumul e lung şi împlinirea-i departe. Horile mă ţin, îmi dau putere. Sunt cărţile mele, prin ele mă răsfăţ şi îmi dau liniştea. Ca să mă pot aduna a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. Vă mulţumesc”, a spus Grigore Leşe.
 

În acest moment festiv i-a fost alături şi marele naist Gheorghe Zamfir, cu care a creat un moment muzical unic, apreciat de cele câteva sute de persoane prezente la eveniment.  


Odată cu numirea lui Grigore Leşa ca primul „cetăţean de onoare al Maramureşului“, marele artist a primit un cadou inedit, o casă în Stoiceni. O casă veche din lemn amplasată în imediata apropiere a locului unde se doreşte realizarea unui centru multicultural.  

Grigore Leşe, primul cetăţean de onoare al Maramureşului

VIDEO Cu o abordare teatrală inedită, premiera piesei „Cazul Pintea Viteazul“  a fost un real succes. Grigore Leşe, actor pe scena băimăreană

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite