Unde se află cel mai înalt brad natural de Crăciun din România. Copacul a fost decorat cu mii de luminiţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bradul de Crăciun de la Cavnic. FOTO: Arhivă personală
Bradul de Crăciun de la Cavnic. FOTO: Arhivă personală

Cel mai mare brad natural de Crăciun din România de anul acesta se află în localitatea Cavnic, judeţul Maramureş. Cel puţin asta susţine edilul localităţii, care se mândreşte cu un copac înalt de 34,9 metri, decorat cu mii de luminiţe.

Bradul a fost plantat în urmă cu peste 50 de ani în centrul localităţii Cavnic, iar în acest an autorităţile s-au decis să îl decoreze cu mii de luminiţe. 

„De când mă ştiu a fost acolo bradul. Fiind plantat în zona de oraş, într-o zonă foarte frumoasă, am hotărât să împodobim acel brad pentru a proteja natura. Totodată, bradul este situat pe o pantă, în zona de centru, între blocuri. Arată foarte bine. Şi când eram copil era acolo, doar că era mai mic, nu era aşa mare. Este cel mai înalt brad natural împodobit din ţară. Nu există aşa de mare. Poate există, dar nu natural”, a declarat Vladimir Petruţ, primarul oraşului Cavnic.

În localitate a mai fost amplasat şi un alt brad, dar de dimensiuni mai mici.

„Mai avem un brad împodobit, dar mai mic. Este amplasat în zona de sus a oraşului. Oraşul având o lungime de 18 kilometri, am împodobit doi brazi”, a mai adăugat edilul.

La începutul acestei luni, în 9 decembrie, la Cisnădie, judeţul Sibiu a fost inaugurat, în uralele de bucurie ale micuţilor cel mai mare brad construit pe structură metalică. Copacul, înalt de 42 de metri, a fost construit ca un puzzle, din mai multe crengi. Bradul de Crăciun a rezistat însă doar patru zile, când în urma unei rafale de vânt vârful acestuia a fost rupt. 

Citeşte şi

VIDEO Poliţist filmat de un cetăţean în timp ce fumează în birou. Ce spun şefii săi

Ce sumă mizeră au primit poliţiştii care au păzit secţiile de votare. „Merg acum la magazinul din colţ să-mi plătesc datoria“

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite