Şcoala Altfel la sate. Elevii din Maramureş au început să facă numărătoarea caselor tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A inceput numaratoarea caselor traditionale FOTO:Arhiva
A inceput numaratoarea caselor traditionale FOTO:Arhiva

A început numărătoarea caselor tradiţionale din Maramureş. Timp de cinci zile, în cadrul Programului Şcoala Altfel, elevii din mai multe şcoli din zonele rurale ale Maramureşului, ajutaţi fiind de profesorii lor de istorie, au demarat o campanie de inventariere a caselor tradiţionale din judeţ.

Potrivit declaraţiilor făcute de către reprezentantul Guvernului în teritoriu, Anton Rohian, la nivel de Maramureş sunt implicaţi în acest demers aproximativ 7000 de elevi de la şcolile rurale din judeţ. 

Datele adunate de elevi de pe teren vor ajunge pe masa Prefectului Anton Rohian şi vor sta la baza iniţierii unor demersuri ulterioare de salvare a satului maramureşean. 

 Rohian a declarat că pe viitor se intenţionează a se face demersurile necesare iniţierii unei legi care să protejeze construcţiile de tip tradiţional. Mai ales că numărul lor scade de la un an la altul. Case tradiţionale se mai pot găsi în sate precum Budeşti, Breb, Preluca Nouă, Preluca Veche, zone de pe Valea Izei şi Valea Vişeului. 

Citeste si: Derby de tradiţie în campionatul de volei: Ştiinţa Explorări -Unirea Dej

Învăţământul universitar are 75 de ani de tradiţie la Braşov. Universitatea Transilvania are acum 18 facultăţi şi peste 20.000 de studenţi

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite