Nu se fac cursuri luni şi marţi în toate şcolile din judeţul Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile au scăzut până a -22 d rade în Maramureş    Foto: Adevărul
Temperaturile au scăzut până a -22 d rade în Maramureş    Foto: Adevărul

Toate cursurile din învăţământul preuniversitar sunt suspendate în 9 şi 10 ianuarie. Decizia a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea ISJ Maramureş.

Suspendarea cursurilor vine ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile, a temperaturilor deosebit de scăzute şi a dificultăţile de deplasare cauzate de vremea nefavorabilă. Astfel, Inspectoratul Şcolat Judeţean (ISJ) Maramureş a propus suspendarea pentru două zile a cursurilor din toate şcolile din judeţ. 

”Noi am aprobat în Consiliul de Administraţie de astăzi suspendarea cursurilor pentru luni şi marţi în toate unităile de învăţământ preuniversitare şi am înaintat propunerea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, a precizat Adriana Meşter, purtătorul de cuvânt a ISJ Maramureş. CJSU a aprobat, imediat, propunerea ISJ, astfel că vacanţa elevilor se prelungeşte cu două zile.

Şedinţa a avut la la Instituţia Prefectului, unde a fost votată în unanimitate propunerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş de a fi suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din judeţ, grădiniţe, şcoli şi licee, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a condiţiilor de deplasare a copiilor. 

Această măsura a fost propusă în urma mai multor discuţii a reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Juteţean Maramureş cu primari din judeţ şi directori de şcoli”, au arătat reprezentanţii Prefecturii Maramureş. De asemenea, conducerea fiecărei unităţi de învăţământ va lua toate măsurile pentru recuperarea materiei, mai arată reprezentanţi instituţiei.

Decizia autorităţilor vine după ce temperaturile înregistrate în ultimele nopţi au fost deosebit de scăzute, ajungând chiar la -22˚C noaptea şi până la -16˚C ziua. Pentru următoarele zile, meteorologii anunţă că temperaturile se vor menţine în jurul aceloraşi valori.

Mai puteţi citi:

Suspecţii în cazul crimei de la Vişeu de Jos, arestaţi. Cei doi refuză să vorbească cu poliţiştii

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite