Bătrână rătăcită, salvată de operatoarea unui call-center. Fusese sunată întâmplător pentru o ofertă de telefonie

0
0
Publicat:

Bătrâna din Vrancea a fost găsită de polițiști după o oră de căutări. Din fericire, femeia în vârstă de 85 de ani nu a avut nevoie de îngrijiri medicale și a stat la sfat cu oamenii legii.

Bătrâna a fost găsită în pădure de polițiști FOTO: IPJ Vrancea
Bătrâna a fost găsită în pădure de polițiști FOTO: IPJ Vrancea

O femeie în vârstă de 85 de ani, din satul Fetig, județul Vrancea, care s-a rătăcit în pădure în cursul zilei de miercuri, 12 octombrie, într-o zonă împădurită, a fost salvată de operatoarea unui call-center.

Operatoarea a apelat în mod aleatoriu un număr de telefon, pentru a prezenta oferte de achiziționare a unor servicii de telefonie.

Din fericire, la capătul celălalt al firului bunica Safta care i-a relatat că s-a rătăcit și nu mai poate să ajungă la domiciliu, având  probleme cu vederea la cei 85 ani ai săi.

„- Bună ziua, vă deranjăm cu o ofertă foarte avantajoasă! Dumneavoastră aveți o cartelă, nu v-ar interesa să treceți pe abonament?

- Nu știu, mamă, ce e aia. Am 85 de ani, nu mă pricep la ce zici. Acum nici nu știu pe unde sunt, că nu prea mai văd bine. Sunt pe undeva pe lângă sat.

- Adică v-ați rătăcit?

- Da! Cred că m-am rătăcit… Am luat-o pe o scurtătură și acum nu știu unde am ajuns.

- Rămâneți unde sunteți! Sun eu acum la 112, sigur vă ajută oamenii de-acolo”, a fost convorbirea dintre operator și bătrână, așa cum relatează Ministerul Afacerilor Interne.

Imediat operatorul call-center a sunat 112 și a comunicat toate coordonatele  relatate de bunică.

Polițiștii Valentin și Andrei, de la Postul de poliție Andreiașu, au făcut imediat conexiunea cu datele oferite prin apelul 112 și, alături de un reprezentant al S.V.S.U. Andreiașu, au plecat în căutarea femeii, reușind să o găsească la o distanță de circa 1 km de casă, într-o zonă împădurită.

Polițiștii au dus-o acasă pe bătrână FOTO: IPJ Vrancea
Polițiștii au dus-o acasă pe bătrână FOTO: IPJ Vrancea

Polițiștii au condus-o acasă și din fericire nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Acasă, într-o locuință izolată din satul Fetig, femeia povestit polițiștilor că, deși  are probleme cu vederea, în cursul zilei a reușit să ajungă la rude în centrul satului, iar când a plecat către domiciliu, a luat-o pe o scurtătură, dar s-a rătăcit în pădure.

- Când vin copiii de la oraș, să nu le spuneți, că mă ceartă.

- Dar de ce nu vă mutați la ei? Stați singură aici? Cum vă descurcați?

- Ei tot îmi spun să merg acolo, dar nu vreau. Dacă plec, aici cine rămâne? Cum să-mi las casa goală?”, este dialogul între bătrână și polițiști. 

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite