FOTO VIDEO 30.000 de pachete cu ţigări de contrabandă ascunse într-un autocamion încărcat cu lemne în Maramureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţigări ascunse sub lemne. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Punctului de Frontieră Valea Vişeului, au descoperit şi confiscat aproximativ 30.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Valoarea ţigărilor depistate depăşeşte suma de 263.000 lei. Ţigările erau transportate de un cetăţean român într-un autocamion, ascunse sub lemne.

“În data de 26 septembrie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vişeului au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, lucrătorii din cadrul sectorului au interceptat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Bistra, un autocamion, marca Roman, condus de un cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Maramureş, care transporta material lemnos.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse sub lemne, mai multe colete voluminoase, fapt pentru care autocamionul şi conducătorul auto au fost conduse la sediul inspectoratului teritorial, în vederea efectuării unui control amănunţit.

Cu această ocazie, sub cantitatea de material lemnos transportată au fost descoperite 60 de colete care conţineau 29.960 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, pentru care şoferul nu poseda documente de provenienţă”, a declarat Radu Lungu, purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Autocamionul folosit la activitatea infracţională, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar ţigările, în valoare de peste 263.000 lei, au fost confiscate.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în această activitate infracţională, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite