Controlul judiciar, neconstituţional. Unul dintre membrii clanului Botezan din Borşa, printre norocoşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Grec Botezan, unul dintre membrii clanului Botezan, din Borşa
Mihai Grec Botezan, unul dintre membrii clanului Botezan, din Borşa

Cine ar putea scăpa de restricţii după ce Curtea Constituţională a decis că este neconstituţional controlul judiciar? La nivelul judeţului Maramureş, cel puţin două persoane se pot bucura de această veste. Una dintre ele este temutul interlop Mircea Grec Botezan, cunoscut în zonă pentru numeroasele probleme avute cu legea în ultimii ani.

În luna octombrie a acestui an, poliţiştii au stabilit faptul că Mircea Grec Botezan a intrat cu Jeepul prin poarta închisă cu lacăt a familiei preotului Mariş din Borşa, după care a lovit un autoturism parcat pe aleea din curte, pe care l-a împins printr-o uşă închisă în garajul de la subsolul casei.

Atunci, procurorul de la Parchetul Vişeu de Sus a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Mircea Grec, fiind dispusă luarea măsurii cercetării sub control judiciar pe durata acţiunii penale.

Controlul judiciar însemna faptul că suspectul trebuia să respecte mai multe obligaţii şi anume să nu depăşească limita teritorială fixată, decât în condiţiile stabilite de anchetator, să comunice organelor judiciare orice schimbare de domiciliu, să nu meargă în anumite locuri, să se prezinte la organul de urmărire ori de cate ori este chemat sau să nu intre în legătură cu anumite persoane determinate.

Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit joi că măsura preventivă a controlului judiciar, prevăzută în noul Cod Penal, este neconstituţională. Conform judecătorilor, această dispoziţie încalcă drepturi şi libertăţi fundamentale ale omului, deoarece nu are o limită în timp. Această hotărâre nu produce efecte, până la publicarea ei în Monitorul Oficial.

De pe urma acestei decizii a Curţii Constituţionale ar putea beneficia şi directorul ROMATSA Baia Mare. În luna octombrie a acestui an au fost făcute mai multe percheziţii în Baia Mare, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj - Biroul Teritorial Baia Mare dispunând atunci punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Traian Anton Riţiu, director în cadrul Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare (subordonata Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA Bucureşti), pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, ambele în formă continuată.

În acelaşi dosar mai apare şi numele lui Vasile Pop, administrator de fapt al SC MOZIGRES CONSTRUCT SRL Baia Mare, anchetat pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, ambele în formă continuată.

CITIŢI ŞI:

Controlul judiciar, neconstituţional. Parlamentul sparge oalele în capul Justiţiei

FOTO Controlul judiciar, neconstituţional. Cine sunt vasluienii care ar putea scăpa de restricţii

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite