Consilierul local Radu Micle a fost declarat incompatibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate continuă cercetările în rândul aleşilor. De această dată, ANI a declarat incompatibili trei consilieri locali, printre care şi Radu Micle, directorul juridic al SC Vital SA Baia Mare.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Radu Ioan Micle, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Baia Mare. Starea de incompatibilitate a intervenit ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale.

Astfel, băimăreanul se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 21 decembrie 2010, întrucât deţine, simultan, funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Baia Mare, Jud. Maramureş, şi funcţia de director juridic comunicare în cadrul S.C. VITAL S.A. (societate comercială înfiinţată de consiliul local). 

Potrivit ANI, Radu Micle nu a respectat dispoziţiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de consilier local [...] este incompatibilă cu funcţia de [...] director [...] la [...] societăţile comerciale de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local [...]”.  „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

În legislaţie se arată că persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite