Cod galben hidrologic pentru bazinele hidrografice ale râurilor Vişeu şi Iza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avertizarea cod galben este valabilă până în 31 mai, ora 22.00
Avertizarea cod galben este valabilă până în 31 mai, ora 22.00

Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş a primit de la Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor o avertizare hidrologică cod galben pentru bazinele hidrografice ale râurilor Vişeu şi Iza, valabilă în perioada 30 mai, ora 15.00-31 mai, ora 22.00.


  În atenţionare se menţionează că având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală, respectiv prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore există riscul producerii unor scurgeri de pe versanţi, torenţi şi pâraie, dar şi creşterea debitelor şi nivelurilor pe râurile din cele două bazine hidrografice, cu posibilitatea depăşirii cotelor de atenţie. De asemenea, aceste fenomene se pot produce, cu o probabilitate şi intensitate mai mare pe afluenţii de grad inferior, dar şi pe cursurile de apă necadastrale. Gradul de instabilitate accentuat poate contribui la averse şi precipitaţii cu caracter torenţial şi în alte bazine hidrografice din zone de deal şi de munte.

Prefectul Anton Rohian a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi pregătirea echipelor de intervenţie, în sprijinul populaţiei, dacă situaţia o va impune. În această perioada se va urmări, cu deosebită atenţie, evoluţia situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu "Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră". Centrul Operaţional al CJSU şi hidrologii maramureşeni vor monitoriza pe perioada avertizării situaţia hidrometeorloogică din judeţ.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite