„Cea mai mândră şi isteaţă fată din Botiza”, aleasă în acest final de săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pantru mandra din Botiza, in weekend
Pantru mandra din Botiza, in weekend

Mica localitate Botiza din judeţul Maramureş îmbracă în acest final de săptămână straie de sărbătoare cu ocazia celei de-a XV-a ediţii a festivalului „Pântru mândra din Botiza”.

Evenimentul va avea loc în perioada 16-17 august. Festivalul are loc în comuna Botiza, o zonă cu un potenţial turistic de excepţie şi unde tradiţiile, arhitectura şi portul popular sunt respectate şi perpetuate din generaţie în generaţie. 

Din program nu vor lipsi muzica şi jocul popular susţinute de o serie de interpreţi şi ansambluri care şi-au anunţat participarea, dar şi concursurile: „Cea mai mândră şi isteaţă fată din Botiza”, „Cel mai mândru şi autentic port din Botiz”, „Cea mai pricepută socăciţă din Botiza, „Cea mai mândră pensiune din Botiza”.

Sâmbătă 16 august, Casa Muzeu din localitate va găzdui colocviul „Botiza Trecut şi Prezent” şi, tot sâmbătă, se vor vizita obiectivele turistice din zonă şi anume Mănăstirea Botiza, vâltoarea, borcutul. Meşterii populari participanţi la festival îşi vor expune creaţiile, iar şi producători tradiţionali îşi vor expune produsele spre degustare. Toate concursurile se vor finaliza cu festivităţi de premiere iar în ultima seară va avea loc un show de lasere.

 

 

 

 

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite