Caz şocant în Maramureş. O refugiată ucraineană cazată în Sighetu Marmaţiei, violată de un italian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a reclamat că a fost violată
Femeia a reclamat că a fost violată

Un nou caz şocant a avut loc în Maramureş. O refugiată ucraineană de 34 de ani a reclamat la poliţie faptul că noapta trecută a fost violată de un lucrător voluntar, al organizaţia unde era cazată.

UPDATE: Potrivit unor surse apropiate organizaţiei de voluntari din care face parte bărbatul acuzat de viol, acesta nu ar nega faptul că a întreţinut relaţii intime cu femeia, însă spune că a fost de comun acord. Sursele noastre mai spun că bărbatul acuzat ar fi fost om al străzii, salvat din Italia şi acum era voluntar la Sighetu Marmaţiei. Informaţia însă nu a fost confirmată oficial de către reprezentanţii organizaţiei. 

De altfel, preşedintele acesteia, Massimo Nevola, a fost singurul care a răspuns la telefon, însă nu a dorit să comenteze, el spunând că se află în Italia şi nu ştie despre ce s-a întâmplat la Sighetu Marmaţiei.

Nici bărbatul acuzat de viol nu a răspuns la telefon, deşi redactorii Adevărul au încercat de mai multe ori să-l contacteze, atât  pe el, cât şi pe cel de-al doilea membru fondator al asociaţiei.

Primarul oraşului Sighetu Marmaţiei, Vasile Moldovan, are numai cuvinte de laudă la adresa asociaţiei. „Am avut o colaborare foarte bună cu ei. Massimo Nevola este cetăţean de onoare al municipiului Sighet, dar din ce ştiu, el s-a întors în Italia de câţiva ani. Nu sunt convins că ştie ce s-a întâmplat aici”, a precizat el.

Ştirea iniţială:

Femeia s-a refugiat din Liov, cu fetiţa ei de un an şi a ajuns la Sighetu Marmaţiei, unde au fost preluate de ASSOC Maramureş. De aici au fost transeferate la o organizaţie de voluntari italiană, care i-a oferit cazare femeii şi fetiţei ei.

Femeia spune că în noaptea de marţi spre miercuri, 17/18 mai, un bărbat a intrat peste ea în cameră şi a violat-o. Ea a reclamat la poliţie fapta şi a relatat coşmarul prin care a trecut, arătând că nu a putut să strige după ajutor, de teamă să nu-şi trezescă fetiţa.

Femeia s-a prezentat la poliţie, iar după ce a reclamat fapta, a fost luată din locul în care era cazată şi mutată în alt loc. Ea urmează să fie prezentată la institutul de Medicină Legală din cadrul Spitalului Judeţean din Baia Mare, pentru un examen medical.

Bărbatul acuzat era italian şi lucra voluntar la organizaţia italiană, scrie vasiledale.ro

„Poliţia Sighetu Marmaţiei a fost sesizată azi prin plângere despre faptul că o femeie în vârstă de 34 de ani ar fi fost agresată sexual în cursul nopţii trecute de un bărbat în vârstă de 54 de ani.

Femeia este cetăţean ucrainean şi era cazată la o asociaţie din municipiu.

Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili starea de fapt, iar victima a fost prezentată la Spitalul Municipal pentru a fi examinată de medicii specialişti.

Poliţiştii continuă cercetările, iar la finalizarea lor vor fi dispuse măsurile legale”, arată IPJ Maramureş.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Cum a ajuns România să aibă cel mai mare preţ la energie din Europa. În Suedia, de aproape patru ori mai ieftin

Un expert militar ucrainean explică importanţa Insulei Şerpilor pentru Rusia: Monitorizează teritoriul României unde se află trupele americane

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite