Bătrân de 85 de ani, înşelat prin metoda ”Accidentul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metoda de înşelătorie ”Ãccidentul”, devenită deja cunoscută continuă să facă victime. Un bătrân de 85 de ani din Baia Mare a căzut în plasa escrocilor şi a rămas fără 14.000 de lei.

Băimăreanul spune că luni, în jurul orei 14.45, a fost sunat pe telefonul fix de către o persoană necunoscută care s-a recomandat a fi avocata fiului său şi care l-a anunţat că acesta a provocat un eveniment rutier şi a rănit doi copii. „Avocata” a pretins că este necesară suma de 30.000 de euro pentru despăgubirea victimelor accidentului. Ulterior, bătrânul a fost sunat de o altă persoană, care s-a prezentat a fi procuror, şi care l-a convins să se întâlnească în Piaţa Revoluţiei din municipiul Baia Mare şi să-i înmâneze 14.000 de lei.

În scurt timp, băimăreanul şi-a dat seama că a fost înşelat şi a anunţat poliţia.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor şi recuperarea prejudiciului, dar în acelaşi timp, fac câteva recomandări pentru a nu cădea în astfel de capcane.

Recomandările poliţiei pentru evitarea unor astfel de situaţii

Pentru a nu deveni victime ale escrocilor, poliţiştii recomandă prudenţă în cazul în care primiţi un astfel de telefon şi să nu daţi curs respectivei solicitări, în ciuda reacţiei emoţionale de moment. ”În niciun caz nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie. Într-adevăr, unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu şi în cazul serviciilor medicale de urgenţă. De aceea, în niciun caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare”, arată oamenii legii.

Mai puteti citi:

Un şofer băut a acroşat trei maşini parcate regulamentar

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite