Alegerile parţiale de la Săpânţa se lasă aşteptate de peste un an de zile. 7 iunie 2015, ultima zi când se mai pot face alegeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Maramureş ar trebui organizate alegeri pentru funcţia de primar în cel puţin două dintre localităţi şi anume Cavnic şi Săpânţa. Dacă postul de primar de la Cavnic a devenit vacant de aproape o lună de zile, în cazul celui de la Săpânţa situaţia durează de mai bine de un an de zile. Atât Cavnic-ul, cât şi Săpânţa sunt conduse acum de viceprimari cu atribuţii de primar.

Conform Legii Electorale, ultima dată la care se pot desfăşura alegeri parţiale locale pentru ocuparea acestor funcţii rămase vacante este data de 7 iunie 2015. Doar că Hotărârile de Guvern de organizare a acestor alegeri parţiale trebuiau să intre în vigoare începând cu data de 4 mai, lucru care nu s-a întâmplat.

“Mi se pare o prostie să se cheltuie acum bani cu organizarea unor alegeri parţiale când anul viitor avem alegeri! Să ne alegem primar pentru un an de zile sau mai puţin? Avem viceprimar cu atribuţii de primar la Săpânţa, lucrurile decurg mai bine ca înainte, activitatea Primăriei Săpânţa nu este blocată, deci totul este ok. 

Am avut probleme şi cu Consiliul Local, că unii au încercat dizolvarea lui, s-au rezolvat şi acestea”, a declarat secretarul Primăriei Săpânţa, Orzan Robert.  Acesta a mai adăugat că în momentul de faţă la Săpânţa nu există viceprimar şi nici nu poate fi vorba de aşa ceva până când nu se rezolvă toate chestiunile juridice care există: “Lucrurile decurg normal la noi, atâta doar că avem foarte multe lucruri de făcut, multe atribuţii”.

Vă reamintim că primarul comunei maramureşene Săpânţa, Gheorghe Stan, a primit o condamnare de un an închisoare cu suspendare, după ce a fost prins conducând pe drumurile publice cu permisul suspendat. Au fost făcute recursuri peste recursuri, însă într-un final nu s-a schimbat nimic. Au existat şi proteste din partea săpânţenilor privitoare la Gheorghe Stan, cu deplasări cu autocarul la Prefectura Maramureş, însă nimic nu s-a schimbat.

Mai trebuie subliniat faptul că fostul primar Gheorghe Stan a declarat, pentru ziarul Adevărul, că la alegerile din 2016 va candida din nou pentru funcţia de primar. 

Citeste si: Senatorii, pudici, au respins propunerea prin care „Educaţia sexuală" trebuia să devină materie obligatorie

MAI a înfiinţat Consiliul Consultativ al instituţiei din care fac parte foştii miniştri de Interne

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite