A început a IV-a ediţie a ”Zilelor Maramureşului – Haida, hai în Maramureş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parada portului popular
Parada portului popular

Marţi, 8 mai, a început a IV-a ediţie a „Zilelor Maramureşului – Haida, hai în Maramureş”. Evenimentul a debutat cu parada portului popular, până la Muzeul de Etnografie şi Artă Populară după care a avut loc deschideea oficială, unde au participat delegaţiile din Ungaria, Lituania şi Ucraina.

Un alt eveniment organizat cu aceasă ocazie a fost expoziţia foto ”Obiceiuri de primăvară”, deschisă în holul Palatului Administrativ, dar şi deschiderea oficială a Festivalului internaţional de folclor pentru tineret ”Am fost ş-om fi”.

De la ora 17.30 s-a desfăşurat Simpozionul Internaţional de Ceramică (MICAS), workshop susţinut de artistul Tevor Dyer din Anglia, care a prezentat, pe Câmpul Tineretului din Baia Mare, tehnici de „tras la roată”, la ora 19.00 fiind stabilită Gala Ambasadorilor Turismului Maramureşean, ediţia a II-a. La ora 19.45 a fost planificată proiecţia scurt metrajului „Platoul Vulcanic Igniş”, un film cu temă ecologică prezentat la Teatrul de Vară din Baia Mare, urmat de debutul, la ora 20.00, a primei ediţii a „Maramureş Film Festival”.

Sărbătoarea durază până în 11 mai şi au loc evenimente în tot judeţul. 

Mai puteţi citi:

Clarificări în ancheta crimei din Baia Mare. „S-a conturat un cerc de persoane bănuite de comiterea infracţiunilor“

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite