30 de permise auto suspendate şi peste 700 de amenzi aplicate în câteva zile de poliţiştii maramureşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În doar câteva zile poliţiştii maramureşeni au reuşit să aplice peste 700 de amenzi şoferilor prinşi în ilegalitate. În total în perioada 18-24 august au fost suspendate 30 de permise de conducere.

Poliţia Română a desfăşurat, în perioada 18-24 august a.c., o acţiune preventivă pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării vitezei, circumscrisă calendarului campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL.  

”În cadrul acţiunii, au fost folosite toate cele 15 echipamente de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă, pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora.

Activităţile de supraveghere şi control a traficului rutier pe drumurile publice din judeţul Maramureş s-au soldat cu aplicarea a 702 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 186 000 lei. Au fost constatate atât încălcări ale regimului legal de viteză cât şi alte abateri precum neutilizarea centurii de siguranţă sau neacordarea de prioritate de trecere pietonilor.

Poliţiştii rutieri au aplicat unui număr de 30 de conducători auto şi sancţiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, aceste contravenţii fiind constatate, cu mijloacele tehnice omologate şi verificate metrologic”, a declarat Cecilia Grozavu, purtător de cuvânt al IPJ Maramureş.

În perioada 18 – 24 august a.c. poliţiştii rutieri au constatat de asemenea, 14 infracţiuni rutiere, dintre care amintim punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar şi de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Baia Mare



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite