De ce nu este extrădat Nicuşor Constantinescu: „Nu au fost transmise actele, iar procedura este confidenţială”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu se află la tratament în SUA FOTO Consiliul Judeţean Constanţa
Nicuşor Constantinescu se află la tratament în SUA FOTO Consiliul Judeţean Constanţa

Nici după aproape trei săptămâni de când judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis definitiv ca preşedintele suspendat al Cosiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, să fie arestat preventiv, autorităţile române nu au finalizat procedurile pentru cererea de extrădare din SUA a baronului de Constanţa.

Răspunsurile venite de la autorităţi sunt aceleaşi, „nu au fost transmise actele, iar procedura este confidenţială”. 

Între timp, Nicuşor Constantinescu, a cerut Tribunalului Bucureşti, prin avocaţii săi, anularea deciziei de arestare preventivă, luată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Cererea urmează să fie luată în discuţie pe 12 septembrie. 

Motivele acestei solicitări, potrivit apărătorilor, sunt deciziile „contradictorii” date de judecătorii Tribunalului Bucureşti şi de cei de la Curtea de Apel Bucureşt. „Instanţele au luat decizii diferite prin patru sentinţe distincte, pe baza aceloraşi acte medicale”, spun avocaţii. 

Mai mult, până în prezent nu ar fi fost transmis către Interpol un mandat internaţional de arestare, potrivit unor surse judiciare. Iar în acest caz, avocaţii lui Constantinescu arată că nu va putea fi trimis un astfel de document până în momentul în care se va soluţiona cererea de revocare.

Mai mult ştiri pe aceeaşi temă:

Extrădarea baronului Nicuşor Constantinescu s-a poticnit la Ministerul de Justiţie. Ce proceduri trebuie îndeplinite

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, nu va ajunge prea curând în arestul Poliţiei Române, deşi pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă. Procedura de aducere în ţară este una de durată, potrivit experţilor şi confirmată de alte cazuri similare de extrădare a unor infractori căutaţi internaţional.

Controlul judiciar, ridicat în cazul lui Nicuşor Constantinescu, într-unul din dosare. În alt dosar a fost emis mandat de arestare preventivă

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, vineri ridicarea controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu, într-unul din dosarele acestuia, în condiţiile în care Tribunalul Capitalei a dispus din nou, în 23 iulie, arestarea şefului CJ Constanţa într-un alt dosar.

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv ca Nicuşor Constantinescu să fie arestat preventiv

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi arestat preventiv după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins contestaţia acestuia la decizia Tribunalului Bucureşti. Avocaţii baronului au depus astăzi mai multe acte care ar dovedi că acesta este în stare critică. Totodată, aceştia au anunţat că vor depune la CSM o plângere împotriva procurorului de caz.

Fotografia lui Nicuşor Constantinescu, publicată pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea Urmăriri

Fotografia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost publicată, vineri, pe site-ul Poliţiei Române, la secţiunea "Persoane urmărite", după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis, pentru a doua oară, mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

FOTO SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate casele baronilor din România. Nicuşor Constantinescu are vilă în centrul Constanţei

Nicuşor Constantinescu (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, locuieşte într-o vilă aflată în centrul oraşului, pe strada Mihai Eminescu, într-o zonă de lux a Constanţei.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cercetat în libertate

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat în continuare în libertate după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, vineri, contestaţia procurorilor Direcţiei Nţionale Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care acesta a fost lăsat în libertate.

Motivarea instanţei. Subalternul lui Nicuşor Constantinescu a refuzat controalele autorităţilor doar pentru că şeful lui i-a cerut asta

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a arătat în motivarea deciziei prin care a decis arestarea preventivă a directorului Regiei Judeţeane de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, că activitatea infracţională a acestuia poate constitui o practică în literatura de specialitate. Acesta este acuzat, alături de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de abuz în serviciu.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite