Ziua Imnului Naţional al României va fi serbată şi în Piaţa Tricolorului din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garnizoana Bacău, în colaborare cu Primăria Municipiului Bacău, organizează vineri, 29 iulie, ora 09.00, în Piaţa Tricolorului din Bacău un ceremonial militar şi religios dedicat Zilei Imnului Naţional.

Imnul Naţional al României, alături de drapelul tricolor, stema ţării şi sigiliul statului este considerat un simbol naţional, potrivit Constituţiei Române, şi este sărbătorit în fiecare an în data de 29 iulie. „La activitate, Ansamblul Folcloric Plaiuri Băcăuane va susţine un spectacol cu tematică adecvată acestui important eveniment.
In încheierea festivităţilor, profesorul de muzică Florin Blaj, de la Colegiul Naţional de Artă ,,George Apostu” din Bacău, împreună cu întreaga asistenţă, va intona vocal Imnul Naţional al României, pe acordul muzicii militare a garnizoanei Bacău. Începând cu ora 11.00, în sala mare a Cercului Militar Bacău, va avea loc un Simpozion dedicat Zilei Imnului Naţional al României“, a precizat, într-un comunicat, locotenentul Adrian Cocea, responsabil cu relaţiile publice la Garnizoana Bacău.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite