Vidul legislativ împiedică începerea unei anchete în cazul morţilor care conduc camioane. Patronii de la clinica „Psihomed” pot lucra liniştiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai există nicio instituţie a statului care să controleze legalitatea funcţionării cabinetelor medicale care eliberează avize pentru şoferii de camioane.

Până la data de 1 mai, singurul for cu atribuţii de control în cazul acestor cabinete era Divizia Medicală din cadrul Ministerului Transporturilor.  De la acea dată, consilierii responsabili de controalele din teritoriu au activitatea blocată. Motivul este acela că “se lucrează la un nou ordin care întârzie să apară”. Până când noul act legislativ va fi gată, niciun consilier al Ministerului nu mai are drept de control.

Ştiu că pare ciudat, dar asta e! Noi avem activitatea blocată. Nu avem voie să facem controale. Nu ştim până când va ţine această situaţie. Aşteptăm să vină noul ordin la care acum se lucrează, a afirmat Monica Socoteanu, consilier superior din cadrul Direcţiei Medicale de la Ministerul Transporturilor.


Diana Lucan poate “activa” liniştită

Clinica medicală „Psihomed“ din Bacău, administrată de psihologul Diana Lucan Humureanu, este unul din locurile unde pot merge şoferii care au nevoie de avize medicale şi psihologice conform cărora sunt apţi să parcurgă mii de kilometri pe şosele.

Ziariştii „Adevărul“ au apelat la un şofer profesionist care s-a oferit să probeze că la clinica aflată pe strada Bucium şoferii profesionişti bolnavi şi care trebuie să fie sănătoşi în acte rezolvă problema uşor.

„Actorul“, un tânăr de 20 de ani, a cerut un aviz pentru el şi altul pentru Costel Frigură, „un unchi de 50 de ani, care nu poate ajunge în Bacău, la controlul medical, deoarece este plecat în cursă“. Nu a fost nevoie de prea multe explicaţii despre unchiul absent. 160 de lei şi o simplă copie după buletinul lui Costel Frigură au fost suficiente ca nepotul să obţină actele medicale necesare.

Faptul că nimeni nu mai controlează în Româna cabinetele medicale în care se eliberează avize pentru şoferii de camioane, dube sau autobuze a determinat să nu se ia vreo măsură în cazul clinicii Psihomed din Bacău.

„Da, dacă e să o luăm strict pe acte, aşa e, lucrăm cam la limita legalului. Noi suntem un grup de firme şi facem subcontractări între noi. Ştim că nu e prea în regulă cu ce facem, dar asta este situaţia! Eu am încercat ca toţi conducătorii auto profesionişti care vin la noi să ceară avize să fie văzuţi de medici, chiar dacă acei medici nu sunt agreaţi de minister“, a afirmat Diana Lucan Humureanu.  

Alte articole:

Fabrica de avize medicale: clinica din Bacău care i-a dat adeverinţă unui mort pentru a conduce camioane

La aproape doi ani de la asasinarea omului de afaceri băcăuan Valeriu Damian, procurorii au făcut lumină în acest caz. Nepotul a comandat atacul, ca să scape de datoria de 300.000 de euro

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite