VIDEO Primarul Bacăului, ţinut în braţe de poliţişti. Inculpaţii Romeo Stavarache, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă au fost eliberaţi din arest în secret, pe uşa din spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei trei poliţiti au încercat să îndepărteze presa
Cei trei poliţiti au încercat să îndepărteze presa

Inculpaţii din dosarul de corupţie în care este cercetat primarul Bacăului, Romeo Stavarache, alături de vărul său, Liviu Cenuşă, şi de Liviu Goian, patroni ai unui ziar şi ai unei televiziuni locale, au fost ajutaţi de poliţişti să iasă din arest pe uşa din dos.

Cei trei au evitat ieşirea principală din instituţie, fiind conduşi de oamenii legii prin curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, pentru a evita întâlnirea cu jurnaliştii.

Totul s-a făcut cu concursul poliţiştilor, care au încercat iniţial să îi alunge pe ziarişti de la intrarea principală (Poliţia Municipiului), cu toate că aceştia stăteau pe trotuar, adică pe domeniul public.

La scurt timp, unul dintre oamenii legii, îmbrăcat în uniformă, a anunţat jurnaliştii care relatau despre eveniment că „cei trei au ieşit din sediul poliţiei pe la Judeţ”.

Martori oculari susţin că inculpaţii pentru fapte de corupţie au ieşit în acelaşi timp din sediul Poliţiei şi au plecat cu aceeaşi maşină. Aceasta, cu toate că Stavarache, Cenuşă şi Goian au fost eliberaţi de magistraţii Curţii de Apel Bacău sub control judiciar şi nu au voie să ia legătura unul cu altul pe durata anchetei.

Totodată, este de notorietate faptul că dosarele instrumentate de Poliţia Bacău şi care îl vizau pe primarul Romeo Stavarache au fost „îngropate”.

Într-un răspuns remis ziarului “Adevărul”, în urmă cu mai puţin de o lună, semnat de Vasile Oprişan, comandatul Poliţiei Bacău, se menţiona într-un limbaj de lemn că “aspectele referitoare la finanţarea cu bani publici a  unor asociaţii şi ONG-uri din judeţul Bacău sunt de interes pentru activitatea investigativă a lucrătorilor de poliţie, în măsura în care acestea îmbracă forme de încălcare a prevederilor legale. În cazul în care astfel de fapte se vor concretiza, ca şi infracţiuni în urma investigaţiilor, vor fi aduse la cunoştinţa dumneavoastră şi a cititorilor dumneavoastră de îndată ce acest lucru va fi posibil. Vă mulţumim pentru încrederea acordată şi vă asigurăm, în continuare, de sprijinul nostru, potrivit competenţelor conferite de LEGE”. 

Joi, procurorii Anticorupţie i-au reţinut pe Stavarache, Cenuşă şi Goian, iar o parte din dosarul intrumentat de DNA vizează şpăgi primite prin intermediul unor asociaţii sportive, aceleaşi despre care ziariştii de la „Adevărul” au cerut relaţii.

Stavarache, în duba Poliţiei Bacău

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite