UPDATE Milionarul Viorel Rusu, plasat în arest la domiciliu de magistraţii Judecătoriei Bacău. Va locui la vila din comuna Mărgineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii de la Judecătoria Bacău au decis că, deocamdată, Viorel Rusu nu are nevoie de cătuşe
Magistraţii de la Judecătoria Bacău au decis că, deocamdată, Viorel Rusu nu are nevoie de cătuşe

Omul de afaceri Viorel Rusu (50 de ani) poate pleca liniştit acasă în această seară, după ce magistraţii Judecătoriei Bacău au respins cererea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bacău, de arestare preventivă pentru 30 de zile. El este acuzat de patru infracţiuni de fals în declaraţii, în faţa notarului, dar şi de participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu.

UPDATE: Completul de Drepturi şi Libertăţi de la Judecătoria Bacău a decis plasarea lui Viorel Rusu în arest la domiciliu, în comuna Mărgineni. El are de respectat mai multe condiţii impuse de judecători, altfel va fi dus în celulă, în arest preventiv. 

Patronul societăţilor Conextrust-Rustrans-Amici va dormi în această seară acasă. Cererea procurorilor Parchetului Curţii de Apel Bacău, de arestare pentru 30 de zile, a fost respinsă de magistraţii de la Judecătoria Bacău. „A fost respinsă cererea de arest preventiv“, a confirmat avocatul Vlad Secuiu, dar a omis să menţioneze ce măsură preventivă s-a luat.

Potrivit comunicatului Parchetului Curţii de Apel Bacău,  Viorel Rusu, în 2013, în zilele de 20 februarie , 5 iunie, 17 iulie şi 2 octombrie 2014 a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului în faţa notarului, susţinând cu ocazia înstrăinării către terţi a unor apartamente că bunurile ce fac obiectul vânzării nu fac obiectul vreunui litigiu pe rol.  „Totodată, pe 4 februarie 2009 a prezentat în faţa registratorilor din cadrul OCPI Bacău acte incomplete ce au avut ca efect înscrierea dreptului de proprietate deplină asupra unei construcţii (bloc de locuinţe), determinând producerea unui prejudiciu bugetului de stat în valoare de 468.960,6 lei (valoare ce urmează a fi actualizată printr-o expertiză contabilă)“, precizează procurorii băcăuani. 

Viorel Rusu şi-a autentificat minciunile la notar  FOTO Mircea Merticariu
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite