Un oraş şi trei comune din judeţul Bacău dau apa cu porţia din cauza secetei. Ce program li s-a impus consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

În judeţul Bacău au fost impuse restricţii la consumul de apă din cauza secetei prelungite. Un oraş şi trei comune din judeţ primesc apă după un program stabilit de Compania Regională de Apă Bacău.

Seceta din ultimele săptămâni a determinat autorităţile din judeţul Bacău să ia măsuri pentru limitarea consumului de apă. Compania Regională de Apă Bacău a restricţionat furnizarea apei în oraşul Buhuşi şi trei comune până la finalul lunii iulie.

În oraşul Buhuşi va fi oprită furnizarea apei potabile în intervalul orar 23,00 – 5,00.

În comuna Ştefan cel Mare, pentru consumatorii din satele Ştefan cel Mare, Bogdana şi Negoieşti, apa potabilă va fi furnizată astfel: dimineaţa, între 6,00 – 8,30, şi seara, între 18,00 – 20,30.

În comuna Faraoani, în zilele impare, programul de furnizare a apei potabile va fi normal pentru consumatorii din satul Faraoani, cu excepţia consumatorilor de pe străzile Moghioruş si Cacova Mică. În zilele pare, programul de furnizare a apei potabile va fi normal, cu excepţia consumatorilor din cartierul Trei Stejari.

În comuna Filipeşti, între orele 6,00 – 20,00, programul de furnizare a apei potabile va fi normal pentru locuitorii din comuna Filipeşti, sat Filipeşti. Între orele 20,00 – 06,00 apa va fi sistată în toată comuna Filipeşti.

Administraţia Naţională Apele Române a anunţat că 214 localităţi din ţară au serviciul de alimentare cu apă restricţionat din cauza secetei şi a consumului foarte mare.

Alte 16 judeţe au impus restricţii la furnizarea apei potabile. Este vorba de Botoşani, Iaşi, Vaslui, Galaţi, Suceava, Neamţ, Vrancea, Sibiu, Hunedoara, Ilfov, Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Ialomiţa, Dolj şi Bihor.

Restricţiile au fost impuse de operatorul de apă în scopul refacerii rezervei, deoarece consumul a crescut foarte mult şi apa din sursă nu mai ajunge să umple rezervoarele de înmagazinare. Aceeaşi situaţie, de creştere a consumului prin utilizarea apei din reţea pentru udarea terenurilor agricole, a condus la instituirea restricţiilor în localităţile din judeţele sus-menţionate, au precizat reprezentanţii Administraţiei Naţionale Apele Române.

Potrivit aceleiaşi surse, în 11 judeţe din ţară, inclusiv Bacău, sunt fântâni secate parţial, unde autorităţile locale şi Inspectoratele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau măsuri de transport al necesarului de apă.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Păţania unui şofer. S-a scufundat cu maşina într-o stradă făcută de mântuială de „meşterul Dorel”

Tânăra care şi-a înjunghiat soţul şi l-a filmat în timp ce îşi dădea ultima suflare a fost eliberată din arest

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite