Romeo Stavarache se internează luni într-un spital din Iaşi. Primarul Bacăului suferă de inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Stavarache are probleme şi cu inima
Romeo Stavarache are probleme şi cu inima

Primarul suspendat al Bacăului a primit încuviinţarea Curţii de Apel pentru a se interna trei zile la un spital privat din Iaşi. Romeo Stavarache vrea să-şi facă o coronarografie, după ce a acuzat dureri la inimă. Edilul şef al Bacăului a fost arestat pe 1 iulie, după ce a încălcat controlul judiciar, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi abuz în funcţie.

Primarul Bacăului va fi în perioada 15-18 decembrie la Iaşi, la un spital privat unde va face analize amânunţite pentru durerile de inimă, pe care le acuză de când a fost arestat. Starea lui Romeo Stavarache s-a înrăutăţit în timpul detenţiei în celula Penitenciarului Bacău, dar este stabilă de când a fost impusă măsura arestului la domiciliu.  "Pentru efectuarea investigaţiei recomandate de medicii băcăuani, o coronarografie, nu există în municipiu tehnologia specifică, iar realizarea acesteia necesită mai multe zile, fapt ce a impus solicitarea aprobării deplasării la o clinică din Iaşi", a declarat Doiniţa Boană, avocata primarului băcăuan. Stavarache a mai avut încuviinţarea magistraţilor Curţii de Apel Bacău, pentru a-şi face investigaţii la inimă, dar medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Bacău au considerat că starea lui de sănătate este bună şi nu se impune internarea.

Municipiul Bacău este condus de interimarul Vasile Tescaru după 1 iulie, când Romeo Stavarache a fost încarcerat iar prefectul Dorian Pocovnicu, a dispus, potrivit legii, suspendarea, pe perioada arestului, din funcţie. Măsura a fost schimbată pe 3 septembrie, când Stavarache a revenit acasă, în arest domiciliar. Magistraţii au prelungit, lună de lună, măsura arestului pentru primarul Bacăului, inculpat pentru mită şi alte fapte de corupţie, împreună cu Liviu Goian, Liviu Cenuşă, Costel Căşuneanu şi Constantin Apostol, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord Est şi cumătru cu Stavarache.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite