Reacţii după moartea lui Sechelariu. FRF: „Dumitru Sechelariu a avut un aport însemnat la evoluţia şi la succesele fotbalului băcăuan“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un comunicat de presă, conducerea Federaţiei Române de Fotbal îşi exprimă regretul cu privire la trecerea în nefiinţă a omului de fotbal Dumitru Sechelariu.

UPDATE, ORA 12.43 Fostul antrenor al naţionalei de fotbal a României, Anghel Iordănescu, a aflat de la reporterii "Adevărul" de moartea lui Dumitru Sechelariu, fiind luat prin surprindere de această veste tragică. "L-am cunoscut destul de bine, dar nu am fost foarte apropiat de el. Regret foarte mult. El a fost un om care a făcut multe pentru sport, pentru fotbal mai ales, pentru oraşul Bacău", a spus Iordănescu exclusiv pentru "Adevărul". 

UPDATE, ORA 12.41 Un apropiat al lui Dumitru Sechelariu, impresarul Ioan Becali, şi-a exprimat regretul pentru moartea fostului primar al Bacăului, fiind de părere că viaţa tumultoasă şi viicile i-au fost fatale bunului său prieten. "A plătit tribut unei vieţi total dezordonate. Totul pleacă de la stilul de viaţă. Nu e o veste fulgerătoare pentru mine, ştiam că şansele sunt infime, acum s-a confirmat tot. Cancerul face ravagii în continuare. A fost un om care nici nu s-a întreţinut. Avea o greutate peste cea normală, fuma mereu, mânca mereu. Oamenii care au peste 50 de ani trebuie să aibă o relaţie cu medicul, el nu a avut. A crezut că este nemuritor, s-a crezut prea puternic. Puterea ia mintea oamenilor care sunt pe val, s-a întâmplat şi cu el. Visa să ajungă preşedintele României. Sunt oameni care se cred Ştefan cel Mare, Mircea cel Bătrân, aşa a fost şi el. A făcut totuşi lucruri foarte frumoase pentru Bacău. Credea că nimic nu îl poate doborî, şi pe patul de spital era la fel”, a spus Ioan Becali la Realitatea TV.

UPDATE, ORA 12.40 Fostul portar Florin Prunea a declarat, sâmbătă,  că fostul patron al FCM Bacău, Dumitru Sechelariu, era un om de cuvânt şi o persoană desebită, subliniind că are doar amintiri plăcute cu fostul edil al Bacăului. ''Am primit şi eu acum vestea asta tristă. Primarul, pentru că eu aşa îi spuneam, a fost o persoană deosebită. Dar, în primul şi primul rând, un om de cuvânt. Ce vorbeam, aşa făceam, calitate cam greu de găsit la patronii de cluburi din România. Eu am petrecut o perioadă frumoasă la Bacău şi am numai amintiri plăcute cu dânsul. La Bacău a început un al proiect, al actualului primar, sper să reuşească pentru că Bacăul are potenţial în fotbal şi s-a văzut în perioada domnului Sechelariu'', a declarat Prunea, pentru Mediafax.

UPDATE, ORA 12.35 Social-democraţii sunt alături de familia lui Dumitru Sechelariu şi transmit condoleanţe în urma decesului fostului edil al Bacăului, a nunţat purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, pentru Mediafax. „În momente atât de grele pentru familia Sechelariu nu putem să transmitem decât condoleanţe şi să fim solidari cu familia acestuia în aceste clipe grele. Este un moment foarte trist şi nu cred că ar fi mai multe de comentat“, a afirmat Cătălin Ivan.

Comunicat de presă al Federaţiei Române de Fotbal (FRF):

Federaţia Română de Fotbal a aflat cu durere că în cursul dimineţii zilei de azi, 16 februarie a.c., a încetat din viaţă la Viena, la doar 54 de ani, după o îndelungată şi teribilă suferinţă, Dumitru Sechelariu. Fost Primar al municipiului Bacău şi, timp de 21 de ani, patron al FCM Bacău, Dumitru Sechelariu a marcat din plin viaţa fotbalistică din urbea lui Bacovia în perioada post-revoluţionară, având un aport însemnat la evoluţia şi la succesele fotbalului băcăuan. Îndurerată, FRF îşi exprimă regretele faţă de tragicul eveniment de azi, transmiţând sincerele sale condoleanţe familiei îndoliate.Dumnezeu să-l odihnească!
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite