Primăria Bacău reamenajează o intersecţie în sistem giratoriu pentru străzile Calea Romanului-Bulevardul Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Planurile pentru amenajarea sensurilor giratorii
Planurile pentru amenajarea sensurilor giratorii

S.C. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău S.A. începe din data de 20 septembrie 2018 execuţia lucrărilor în cadrul proiectului „Reamenajare intersecţie în sistem giratoriu pentru străzile Calea Romanului-Bulevardul Unirii“, în baza contractului semnat cu Municipiul Bacău. Durata execuţiei lucrărilor este de 10 luni şi 10 zile.

Valoarea totală a contractului, ce cuprinde proiectul şi execuţia lucrărilor, este estimată la 3.958 milioane de lei, fără TVA.

În prima etapă a fost realizat proiectul tehnic, planul de management al traficului, planul de securitate şi sănătate în muncă, au fost obţinute avizele, au fost realizate caietele de sarcini, documentaţiile tehnice de organizare a execuţiei lucrărilor şi a fost obţinută autorizaţia de construcţie.

Miercuri, 19 septembrie, Societăţii de Servicii Publice Municipale Bacău i-a fost predat frontul de lucru, unde va executa lucrările.

În zonă, Calea Romanului are câte două benzi de circulaţie pe sens, fiecare cu lăţimea de 3,5 metri, ce se păstrează până la intrarea în oraş, iar Bulevardul Unirii, dinspre Letea Veche are trei benzi de circulaţie, două spre Letea Veche şi una spre Bacău, fiecare cu lăţimea de 3,5 metri.

Primul sens giratoriu va fi realizat la intersecţia strada Calea Romanului, cu Bulevardul Unirii, în zona insulei din spaţiul verde şi a bretelei de acces existente, astfel creându-se posibilitatea intrării dinspre Letea Veche spre municipiul Bacău, în condiţii de siguranţă şi confort.

Al doilea sens giratoriu va fi realizat la intersecţia Calea Romanului cu Calea Tecuciului în zona spaţiului verde dintre acestea şi breteaua de legătură existentă, creându-se astfel posibilitatea măririi capacităţii de acces dinspre Letea Veche spre oraş.

Pentru realizarea investiţiei şi îmbunătăţirea semnificativă a condiţiilor de trafic va fi realizat un nou sistem rutier. Societatea de Servicii Publice Municipale Bacău S.A. va moderniza atât porţiunile carosabile din zonă, care vor fi reasfaltate, cât şi trotuarele,  care vor fi amenajate cu pavele.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite