Prima prelevare de organe la spitalul din Bacău. Un bărbat, aflat în moarte cerebrală, a salvat cinci vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Un bărbat de 58 de ani din judeţul Bacău, care a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă în comă, în urma unui accident vascular, a redat speranţa la viaţă pentru cinci pacienţi din România.

Pacientul a ajuns la spitalul din Bacău în noaptea de sâmbătă spre duminică, iar medicii băcăuani au fost conştienţi de la bun început că omul nu mai are şanse de spravieţuire.

Coordonatorul de transplant al unităţii medicale, Iulian Direa, a explicat familiei pacientului că organele interne ale rudei lor pot salva alte vieţi. După câteva ore de gândire, membrii familiei au decis că sunt de acord cu prelevarea de organe.

Prima dată s-au trimis probe de sânge la Iaşi, pentru a se efectua analiza de compatibilitate. Duminică, la ora 10, deja a venit prima echipă de medici pentru a preleva organe interne. A fost o muncă asiduă, care a durat până după miezul nopţii. E un efort imens să menţii parametrii medicali ceruţi în astfel de situaţii, a declarat Mirela Romaneţ, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

Cele cinci echipe de medici venite din Iaşi şi Bucureşti au prelevat de la băcăuanul aflat în moarte cerebrală piele, cornee, ficat şi ambii rinichi.

Este pentru prima dată când se realizează o astfel de acţiune în spitalul nostru. Am găsit înţelegere la o familie de oameni extraordinari, care au conştientizat importanţa prelevării organelor. Au conştientizat că astfel pot ajuta ca unii oameni bolnavi să-şi recapete sănătatea, a declarat Dan Stoica, managerul spitalului băcăuan.

Alte articole:

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite