Începe Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară şi în Bacău. Au fost alocaţi câte 30 de mii de euro pentru fiecare localitate a judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru măsurătorile cadastrale gratuite incluse în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară au fost alocate sume importante de bani de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Până la finalul anului pentru fiecare localitate din judeţ trebuie să cheltuie 30 de mii de euro, bani cu care se vor plăti cadastriştii autorizaţi.

86 de comune şi oraşe din judeţul Bacău au la dispoziţie câte 30 de mii de euro, bani alocaţi pentru finanţarea activităţii de cadastru inclusă în Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, care trebuie finalizat, cel târziu, în 2023. La sfârşitul lunii iunie a intrat în vigoare Ordonanţa de Urgenţă 35 a Guvernului, prin care se modifică legea 7/1996, a cadastrului şi publicităţii imobiliare. Se doreşte accelerarea înregistrării imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, prin proceduri simplificate. La final, toate imobilele din România vor fi intabulate iar acest fapt va avea un efect pozitiv asupra absorbţiei fondurilor europene în domeniul agriculturii dar şi asupra tranzacţiilor imobiliare. Măsurătorile gratuite au început deja în Bacău, Moineşti şi Slănic Moldova iar pentru localităţile Nicolae Bălcescu, Letea Veche, Mărgineni şi Săuceşti licitaţiile pentru desemnarea cadastriştilor se vor face la ANCPI. Cadastrul se va face la nivel de sector iar la final se vor intabula gratuit toate suprafeţele ce aparţin persoanelor fizice şi juridice. În perioada următoare 86 de comune şi oraşe din judeţul Bacău vor desemna specialiştii care vor efectua măsurătorile. Pentru fiecare imobil intabulat aceştia vor primi câte 60 de lei. 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite