FOTO Tabele cu semnături şi pliante pentru demiterea lui Romeo Stavarache. Mobilizare de forţe la Poliţia Locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul băcăuan Vasile Botomei a început demersurile pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Romeo Stavarache. Joia trecută, edilul Bacăului şi oamenii de afaceri Liviu Goian şi Liviu Cenuşă au fost încătuşaţi pentru 24 de ore, dar Curtea de Apel Bacău i-a lăsat în libertate, sub control judiciar. Procurorii au făcut contestaţie şi cer arestarea primarului băcăuan pentru 30 de zile.

Astăzi, Vasile Botomei a împărţit pliante băcăuanilor cu îndemnul „Eliminaţi corupţia din Primărie. Semnaţi tabele pentru referendumul local“ dar şi tabele pentru semnături pentru organizarea referendumului. Avocatul băcăuan a vorbit şi în ultimii ani despre traficul de influenţă făcut de primar asupra Justiţiei.

Mai mult, Botomei a câştigat la CEDO un proces împotriva statului român, pentru abuzurile primarului Stavarache şi refuzul acestuia de a executa într-un termen rezonabil hotărârile judecătoreşti, definitive şi irevocabile. În centrul oraşului, de la Parcul Trandafirilor, până la Primărie, Vasile Botomei a împărţit câteva mii de pliante. De la ora 11, avocatul băcăuan le-a înmânat consilierilor locali pliante, tabele şi chiar Ordonanţa procurorului pentru reţinerea lui Romeo Stavarache. „Felicit activitatea procurorilor DNA Bacău, care au scos la iveală câteva din cazurile de corupţie ale primarului Romeo Stavarache. După 10 ani de abuzuri, de minciună, edilul este trimis în judecată, cu probe clare, care atestă modalitatea şi sumele luate drept mită. Îi cerem primarului Romeo Stavarache demisia de onoare, ca un ultim gest care i-ar mai spăla imaginea. Totodată, declansăm procedura de referendum pentru demiterea lui, deoarece a făcut acest oraş de ruşine. Bacăul nu are locuri de muncă, iar investiţiile, condiţionate cu şpagă în primărie, au fost foarte puţine“, a spus avocatul Vasile Botomei.
Protestatarul băcăuan a fost monitorizat de echipe ale Poliţiei Locale, instituţie aflată în subordinea Primăriei Bacău şi a primarului Romeo Stavarache. Mai multe echipaje au stat în jurul orei 10 în apropierea Primăriei Bacău, pentru obstrucţionarea protestului. Mai mult, la Centrul de Afaceri şi Expoziţii, unde a avut loc şedinţa de Consiliu Local, au fost chemaţi atât poliţiştii, cât şi jandarmii. Primarul Romeo Stavarache a lipsit de la şedinţă, locul lui fiind ocupat de viceprimarul Vasile Tescaru.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite