FOTO Înaltpreasfinţitul Eftimie Luca va fi înmormântat joi, la Roman. În seara aceasta a avut loc prima slujbă de stâlpi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Durere şi rugăciune pentru preoţii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, care au participat astăzi la slujba de stâlpi, din prima zi după trecerea la cele veşnice a Înaltpreasfinţitului Eftimie Luca. Potrivit preoţilor din eparhie, înmormântarea va avea loc joi, în perimetrul Arhiepiscopiei din Roman. Sunt aşteptaţi să-l conducă pe ultimul drum sute de preoţi şi mii de credincioşi, care l-au cunoscut şi le-a influenţat viaţa.

Astăzi, la sediul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, din oraşul Roman, a avut loc prima slujbă pentru sufletul Înaltpreasfinţitului Eftimie. După aproape opt decenii dedicate slujirii lui Dumnezeu, Eftimie s-a stins cu numai cinci zile înainte de aniversarea a 100 de ani.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei, până la alegerea noului chiriarh, potrivit rânduielilor bisericeşti, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va exercita, ca locţiitor, slujirea de Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului şi va fi pomenit ca atare la slujbe.

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul va avea aceeaşi funcţie bisericească de vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, chiar dacă, de facto de mai bine de un deceniu conduce destinele acestei eparhii. „Înaltpreasfinţitul Eftimie a fost iubit ca un desăvârşit părinte duhovnicesc, îmbinând bunătatea şi omenia cu evlavia şi trăirea evanghelică, smerenia cu facerea de bine fiind numit cu atributul de „Eftimie cel Bun”. Prin hotărâre sinodală, începând cu data de 13 septembrie 2009, eparhia a fost ridicată la rangul de arhiepiscopie, Preasfinţitul Părinte Eftimie devenind Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului. Înaltpreasfinţitul Eftimie a fost unul dintre cei mai longevivi ierarhi, trecerea sa la cele veşnice având loc cu doar cinci zile înainte de împlinirea vârstei de 100 de ani“, se arată în ultimul comunicat al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

         

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite