Focar de gastroenterită la o şcoală din Bacău. 32 de elevi manifestă simptome, iar 5 au ajuns la Urgenţe cu dureri abdominale şi vărsături

0
0
Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Bacău FOTO Ziarul de Bacău
Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Bacău FOTO Ziarul de Bacău

Peste 30 de copii de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Bacău au fost diagnosticaţi cu gastroenterită acută, iar 5 dintre aceştia au ajuns la Urgenţe. Cadrele didactice şi părinţii copiilor au sesizat situaţia după ce elevii au început să se simtă rău.

Un focar de gastroenterită acută a izbucnit pe 4 mai la şcoala gimnazială ”N. Iorga” din Bacău, fiind identificate 32 de cazuri, din care 5 copii au avut nevoie de îngrijiri medicale la Centrul de Primiri Urgenţe Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Bacău. Învăţătorii şi părinţii au anunţat conducerea şcolii, care a anunţat, la rândul său, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău.

”Cei 5 preşcolari care s-au prezentat la spital au acuzat dureri abdominale şi vărsături şi au fost diagnosticaţi cu sindrom dispeptic. Aceştia au primit tratament, cu evoluţie favorabilă, nefiind necesară internarea”, spun reprezentanţii DSP Bacău.

Copiii fac parte din 3 grupe pregătitoare şi toţi au fost izolaţi la domiciliu. Din ancheta epidemiologică efectuată de specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică, reiese că preşcolarii nu au consumat în comun niciun aliment, nu au fost în excursie în grup cu clasa/şcoala şi nu s-au efectuat dezinfecţii/ dezinsecţii ȋn ultima perioadă.

Inspectorii DSP Bacău au dispus următoarele măsuri:

– Triaj epidemiologic la intrarea ȋn clasă privitor la simptomatologia de tip digestiv/respirator, conjunctivită; supravegherea clinico-epidemiologică a preşcolarilor pentru o perioadă de 7 zile;

– Fiecare preşcolar va avea pacheţel cu mâncare şi sticluţă de apă individuale;

– Asigurarea curăţeniei şi dezinfecţiei  ȋn şcoală; 

În eventualitatea în care se vor prezenta la spital şi alţi preşcolari/şcolari de la aceeaşi scoală, DSP Bacău a recomandat Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău să recolteze probe în vederea efectuării investigaţiilor specifice de laborator.

De amintit este că de astăzi, 5 mai, începând cu ora 22,00, şi până sâmbătă, 7 mai, la ora 8,00, apa va fi oprită în Bacău pentru punerea în funcţiune a Rezervei de Apă, ceea ce complică şi mai mult efectuarea curăţeniei în şcoală.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Cum să tratezi eficient răul de mişcare resimţit de copii. Ce alimente trebuie să consume cei mici înainte de călătorie

O fetiţă de 10 ani, cu părinţi surdomuţi, a alertat autorităţile când fratele ei s-a simţit rău. „Să învăţăm de la copii să sunăm responsabil”

Mai multe - Bacău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite