Cum a încercat Romeo Stavarache să tergiverseze termenul judecăţii în dosarul de corupţie intentat de procurorii DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romeo Stavarache face orice pentru a scăpa de dosarele de corupţie FOTO Mircea Merticariu
Romeo Stavarache face orice pentru a scăpa de dosarele de corupţie FOTO Mircea Merticariu

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Bacău, pe 3 aprilie dar judecătorii Tribunalului Bacău nu au fixat nici acum un termen. Inculpaţii Romeo Stavarache şi Gheorghe Muntianu (fost subordonat al primarului băcăuan) au contestat motivaţia trimiterii dosarului în judecată, dar instanţa le-a respins cererile ca fiind nefondate.

Magistraţii băcăuani au decis joi, 15 mai, să respingă cererile şi excepţiile invocate de primarul Romeo Stavarache şi de Gheorghe Muntianu, subordonat al edilului, prin care, cei doi inculpaţi doreau suspendarea judecării dosarului de corupţie. Romeo Stavarache a fost trimis în judecată deoarece a aprobat închirierea ilegală a unui apartament social de către Muntianu. Mai mult, abia după ce s-au sesizat procurorii, la momentul vânzării apartamentului, primarul a formulat denunţ împotriva unor subordonaţi. Romeo Stavarache a reacţionat vehement împotriva procurorilor DNA, pe care i-a acuzat că sunt în eroare şi mai mult, le-a cerut să „o repare imediat“. „Consider o eroare decizia procurorilor şi cred că opinia publică românească, care mă cunoaşte de zece ani, de când sunt primar ştie că nu mi-am făcut decât datoria faţă de cetăţeni. Sunt convins că această eroare umană va fi grabnic reparată“, a spus Romeo Stavarache.
Edilul băcăuan a fost trimis în judecată pe 3 aprilie, pentru tentativă de abuz în serviciu, împreună cu subordonaţii Gheorghe Muntianu şi Gavril Pircu. Totodată, în cazul primarului băcăuan au început cercetări penale şi în alte dosare de corupţie, legate de finanţarea ilegală a unor asociaţii sportive, care au adus prejudicii de milioane de euro la bugetul local şi al statului român.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite