Creşterea salariilor în Primăria Bacău, gaură de 2 milioane de lei la buget. Numai primarul va încasa 9.000 de lei

0
0

Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, va avea un salariu de aproximativ 9 mii de lei net, lunar, după aprobarea în Consiliul Local a noilor venituri, în conformitate cu legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În momentul de faţă, cel mai bine plătit angajat din Primăria Bacău este secretarul Ovidiu Popovici.

Legea privind salarizarea personalului plătit din fondul publice va avea un impact de aproximativ două milioane de lei asupra bugetului local al municipiului Bacău, a precizat primarul Cosmin Necula pentru ziarul Adevărul. Dacă în momentul de faţă existau angajaţi în Primăria Bacău care ridicau salarii mai mari ca cel al edilului, începând de luna viitoare, în conformitate cu legea, cel mai mare venit va fi al primarului ales.

„Acum se lucrează la grila de salarii care va fi aprobată la următoarea şedinţă de consiliu local. Impactul asupra bugetului va fi unul destul de semnificativ, aproximativ 2 milioane de lei. Voi purta însă discuţii cu sindicatele şi dacă ritmul activităţii angajaţilor din primărie nu va creşte odată cu aceste măriri salariale, veniturile lor vor fi reduse de la 1 ianuarie. Indicele de calcul pentru salariul primarului municipiului Bacău este 9 iar acesta se înmulţeşte cu salariul minim pe economie, 1450 de lei. Acesta va fi salariul brut iar salariul net va fi de aproximativ 9 mii de lei“, ne-a precizat primarul Cosmin Necula. După creşterea salariilor care va fi hotărâtă la următoarea şedinţă  a aleşilor locali, viceprimarii vor ridica aproximativ 8 mii de lei iar secretarului Ovidiu Nicolae Popovici i se va reduce salariul sub acest nivel.

Primarul din Stănişeşti va ridica un salariu cu 9 lei mai mare

Coeficientul de creştere al salariilor primarilor este  direct proporţional cu numărul locuitorilor din localităţi. Edilii din comunele băcăuane încă nu s-au grăbit să-şi crească salariile, aşa cum le permite legea. Spre exemplu, primarul din comuna Stănişeşti, care are o populaţie de 4514 locuitori nu va avea parte de o creştere semnificativă a veniturilor. „Salariul meu se calculează înmulţind 4,5 cu salariul minim pe economie, la care se aplică impozitele. Salariul net va fi de aproximativ 4 mii de lei. Cred că va creşte cu 9 lei, dar vor creşte alte salarii în primărie“, ne-a precizat primarul Bogdan Teodor Popa.

Casa din comuna Stănişeşti

Care sunt salariile acum în Primăria Bacău


Secretarul Ovidiu Nicolae Popovici este cel mai bine plătit om din Primăria Bacău. El are un venit net de 8532 de lei. Pe locul doi în topul salariilor şefilor din instituţie este administratorul public Romică Chindruş, care realizează venituri lunare nete de 7475 de lei. Pe locul 3 este primarul Cosmin Necula, care după decizia Curţii Constituţionale 794/ 2016 s-a ales cu o majorare salarială. Edilul Bacăului câştigă lunar 5982 de lei. În ordine descrescătoare, următoarele salarii le câştigă următorii şefi: directorul executiv 5383 de lei, viceprimarii Constantin Scripăţ şi Daniel Ştefan, câte 5284 de lei, şefii de servicii din primărie, 4906 lei, directorul executiv adjunct 4646 de lei şi cel mai mic venit al unui angajat care are atribuţii de şef este ridicat de şeful atelierului municipalităţii, care ridică 3672 de lei, lunar, net.
 

Bacău


Ultimele știri
Cele mai citite