Copiii din România care au renunţat la banii de buzunar ca să cumpere alimente şi jucării pentru copiii refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au  cumpărat alimente şi jucării din banii proprii FOTO Şcoala gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Bacău Sursa şcoală
Elevii au  cumpărat alimente şi jucării din banii proprii FOTO Şcoala gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Bacău Sursa şcoală

Elevii unei şcoli din Bacău au decis să îşi doneze banii de buzunar primiţi de la părinţi pentru a cumpăra produse de igienă, alimente şi jucării pentru ucrainenii fugiţi din calea războiului.

Impresionaţi de suferinţa refugiaţilor din Ucraina, elevii şi preşcolarii şcolii ”Alexandru Ioan Cuza” din Bacău au făcut un gest emoţionant.  

Elevii au adunat mai multe cutii cu ajutoare pentru copiii refugiaţi din Ucraina, iar unii copii şi-au folosit banii de buzunar pentru a cumpăra alimente. În scurt timp holul şcolii a devenit neîncăpător.

”Am fost impresionaţi de dorinţa copiilor de a ajuta, de modul în care s-au implicat alături de părinţi, empatizând profund faţă de durerea şi lacrimile copiilor dezrădăcinaţi”, spun reprezentanţii şcolii ”Alexandru Ioan Cuza” din Bacău.

„Am văzut imagini cu copiii din Ucraina refugiaţi în România care suferă şi ne-am gândit că putem ajuta într-un fel”, a declarat un elev.

„Ne-am gândit să aducem diferite obiecte de igienă personală, hrană din economiile proprii pentru a ajuta un suflet fraged de copil din Ucraina”, spune alt copil.

Acţiunea va continua, iar coletele pregătite de cei mici sunt preluate de voluntarii de la Crucea Roşie.

FOTO Şcoala gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza din Bacău

copii hrana refugiati Bacau FOTO Scoala gimnaziala Alexandru Ioan Cuza din Bacau 3

”Campania noastră de donaţii pentru persoanele afectate de conflictul din Ucraina este în plină desfăşurare. Mulţumim copiilor şi părinţilor pentru implicare şi generozitate! Ajutorul nostru contează!”, au precizat reprezentanţii şcolii ”Alexandru Ioan Cuza” din Bacău.

FOTO Şcoala gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Bacău

copii hrana refugiati Bacau FOTO Scoala gimnaziala Alexandru Ioan Cuza din Bacau 1

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Refugiaţii ucraineni au acces la servicii medicale, joburi şi educaţie

Un alt tren cu 900 de refugiaţi din Ucraina a ajuns în ţară din Republica Moldova. Mai mult de 3.500 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite