Cine este tânărul ucis în stil mafiot în scara unui bloc din Bacău: hackerul-copil care a furat peste 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulian Cezar Oancea
Iulian Cezar Oancea

Iulian Cezar Oancea avea 21 de ani şi în trecut a făcut obiectul unui proces după ce a fost trimis în judecată pentru fraude informatice de proporţii.

Un tânăr a fost împuşcat mortal luni seară într-o scară de bloc din Bacău, de pe starda Alecu Russo, după ce asupra sa au fost trase mai multe focuri de armă. Din primele informaţii, se pare că ar fi vorba despre reglarea unor conturi în stil mafiot.

Anchetatorii au aflat că pe tânăr îl cheamă Iulian Cezar Oancea, cu un trecut infracţional impresionant.

Adevărul a scris despre el că a fost trimis în judecată la începutul anului 2019, pentru fapte comise în perioada 2013-2015, atunci când hacker-ul avea 12-14 ani. A fost trimis în judecată de DIICOT pentru că a spart conturi bancare furând în jur de 100.000 de euro.

El a mai fost condamnat în trecut, de instanţe din Bacău şi Cluj pentru fapte similare. El a fost eliberat condiţionat în 2018 dintr-un centru de reeducare a minorilor.

Cezar Oancea a povestit acum câţiva ani într-un articol publicat pe blogul său că aventura lui infracţională a pornit la vârsta de 6 ani, atunci când părinţii i-au cumpărat un calculator. „Chestia asta m-a prins, mi-a plăcut şi am început să aprofundez. M-a atras în special gamingul şi am făcut şi ceva programare web (html, css, js).”

Cel mai probabil, crima de luni seara are legătură cu activităţile desfăşurate de tânăr. Poliţia a deschis un dosar penal pentru ucidere şi încearcă să-l găsească pe criminal.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite