Bacăul se surpă. Infiltraţiile de la conductele din subteran şi ploile crează probleme mari în oraş

0
0
Una dintre surpările apărute în Bacău FOTO Liviu Alexandru Miroseanu
Una dintre surpările apărute în Bacău FOTO Liviu Alexandru Miroseanu

Oraşul se confruntă cu surpări pe mai multe străzi. Pe strada Mărăşeşti din Bacău, în apropiere de Piaţa Sud, a reapărut o surpare de teren care fusese acoperită în urmă cu câteva luni. Autorităţile recunosc că situaţia este gravă şi se intervine pentru limitarea fenomenului.

Pe lângă problema asigurării apei potabile, Bacăul se confruntă, mai nou, şi cu un fenomen ce ia amploare de la o zi la alta: surpările de teren.

O surpare mai veche, pe strada Mărăşeşti, a reapărut recent, deşi s-a lucrat pentru acoperirea ei. 

Viceprimarul Bacăului, Liviu Alexandru Miroseanu, spune că fenomenul este provocat de infiltraţiile de apă de la conductele din subteran, dar şi de ploile căzute în ultima perioadă.

„De ceva vreme ne confruntăm cu un pericol ascuns. Utilaje de reparaţii au stat multă vreme pe strada Mărăşeşti, în apropiere de Piaţa Sud, acolo unde s-a produs efectiv o surpare de teren. Ce-i drept, de mici dimensiuni. S-a securizat zona, s-au limitat proporţiile, s-a lucrat, lucrurile păreau că au reintrat în normal. Doar că astăzi a reapărut şi nu se poate imputa nimic celui care a efectua reparaţia. Cauza o reprezintă infiltraţiile de apă de la conductele din subteran, amplificate şi de ploile din ultimele zile”, explică edilul.

Îngrijorător este că acesta nu este un exemplu singular. Autorităţile din Bacău au intervenit în mai multe zone din oraş, cauzele fiind similare: infiltraţiile de apă de la conductele subterane şi ploaia. Au fost semnalate surpări de teren pe strada Letea, Nicolae Titulescu, Orizontului şi nu este exclus să mai apară şi altele în perioada următoare.

FOTO Liviu Alexandru Miroseanu

bacau surpare FOTO Liviu Alexandru Miroseanu 1

„Pentru ca aceste situaţii să nu genereze pericole, rugămintea este să ni le semnalaţi, telefonic, la numerele 0234.581.849, 0234.208.900, pe adresa de email contactprimarie@primariabacau.ro, on-line la https://municipiulbacau.ro/petitii-online/ sau pe contul de socializare.  Acum nu căutăm vinovaţi, important este să intervenim cât mai repede”, este apelul viceprimarului Liviu Alexandru Miroseanu.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Apariţie stranie lângă Bacău. Un bărbat a filmat un obiect neidentificat cu 40 de metri în diametru VIDEO

Scandal uriaş la Bacău. Sute de proprietari au fost debranşaţi de la apa potabilă, inclusiv cei cu plăţile la zi

Mai multe - Bacău

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite