Bac─âul se surp─â. Infiltra┼úiile de la conductele din subteran ┼či ploile creaz─â probleme mari ├«n ora┼č

0
0
bacau surpare FOTO Liviu Alexandru Miroseanu 2
Una dintre surpările apărute în Bacău FOTO Liviu Alexandru Miroseanu

Ora┼čul se confrunt─â cu surp─âri pe mai multe str─âzi. Pe strada M─âr─â┼če┼čti din Bac─âu, ├«n apropiere de Pia┼úa Sud, a reap─ârut o surpare de teren care fusese acoperit─â ├«n urm─â cu c├óteva luni. Autorit─â┼úile recunosc c─â situa┼úia este grav─â ┼či se intervine pentru limitarea fenomenului.

Pe l├óng─â problema asigur─ârii apei potabile, Bac─âul se confrunt─â, mai nou, ┼či cu un fenomen ce ia amploare de la o zi la alta: surp─ârile de teren.

O surpare mai veche, pe strada M─âr─â┼če┼čti, a reap─ârut recent, de┼či s-a lucrat pentru acoperirea ei.┬á

Viceprimarul Bac─âului, Liviu Alexandru Miroseanu, spune c─â fenomenul este provocat de infiltra┼úiile de ap─â de la conductele din subteran, dar ┼či de ploile c─âzute ├«n ultima perioad─â.

ÔÇ×De ceva vreme ne confrunt─âm cu un pericol ascuns. Utilaje de repara┼úii au stat mult─â vreme pe strada M─âr─â┼če┼čti, ├«n apropiere de Pia┼úa Sud, acolo unde s-a produs efectiv o surpare de teren. Ce-i drept, de mici dimensiuni. S-a securizat zona, s-au limitat propor┼úiile, s-a lucrat, lucrurile p─âreau c─â au reintrat ├«n normal. Doar c─â ast─âzi a reap─ârut ┼či nu se poate imputa nimic celui care a efectua repara┼úia. Cauza o reprezint─â infiltra┼úiile de ap─â de la conductele din subteran, amplificate ┼či de ploile din ultimele zileÔÇŁ, explic─â edilul.

├Ängrijor─âtor este c─â acesta nu este un exemplu singular. Autorit─â┼úile din Bac─âu au intervenit ├«n mai multe zone din ora┼č, cauzele fiind similare: infiltra┼úiile de ap─â de la conductele subterane ┼či ploaia. Au fost semnalate surp─âri de teren pe strada Letea, Nicolae Titulescu, Orizontului ┼či nu este exclus s─â mai apar─â ┼či altele ├«n perioada urm─âtoare.

FOTO Liviu Alexandru Miroseanu

bacau surpare FOTO Liviu Alexandru Miroseanu 1

ÔÇ×Pentru ca aceste situa┼úii s─â nu genereze pericole, rug─âmintea este s─â ni le semnala┼úi, telefonic, la numerele 0234.581.849, 0234.208.900, pe adresa de email contactprimarie@primariabacau.ro, on-line la https://municipiulbacau.ro/petitii-online/ sau pe contul de socializare. ┬áAcum nu c─âut─âm vinova┼úi, important este s─â intervenim c├ót mai repedeÔÇŁ, este apelul viceprimarului Liviu Alexandru Miroseanu.

V─â mai recomand─âm s─â citi┼úi ┼či:

Apariţie stranie lângă Bacău. Un bărbat a filmat un obiect neidentificat cu 40 de metri în diametru VIDEO

Scandal uria┼č la Bac─âu. Sute de proprietari au fost debran┼ča┼úi de la apa potabil─â, inclusiv cei cu pl─â┼úile la ziUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite