Bacăul, invadat de insecte. Primăria va stropi, din avion, căpuşele şi ţânţarii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avioanele vor zbura şi deasupra stufului de la Insula de Agrement FOTO Mircea Merticariu
Avioanele vor zbura şi deasupra stufului de la Insula de Agrement FOTO Mircea Merticariu

Primăria municipiului Bacău, prin Direcţia Salubrizare, Agrement, Parcuri, va face, începând cu 29 iunie, un tratament contra căpuşelor şi ţânţarilor. Zborurile se vor desfăşura în intervalul orar 05.00 – 10.30, timp de cinci zile. În cazul în care  condiţile  meteorologice vor fi nefavorabile, intervalul pentru efectuarea tratamentelor avio se va prelungi.

Temperaturile ridicate din ultima perioadă dar şi ploile au înmulţit numărul căpuşelor şi ţânţarilor din municipiul Bacău. Totodată, zonele necurăţate şi neigienizate din oraş au favorizat dezvoltarea acestora, care pot fi un adevărat focar de infecţie pentru populaţie. Până pe 5 iulie, pe cerul Bacăului vor zbura avioane, care vor face dezinsecţia în întregul oraş.
„După finalizarea acţiunii, se va interveni cu zboruri intermediare în zonele cu vegetaţie abundentă, în parcuri şi zone traversate de cursuri de apă, urmând ca, în funcţie de necesităţi, să se efectueze şi un al doilea tratament pe întreaga suprafaţă a municipiului. Substanţele folosite sunt omologate şi nu au efect dăunător asupra oamenilor şi animalelor“, a precizat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău. 

Pulverizarea aeriană va avea loc în zonele cu vegetaţie abundentă precum Insula de Agrement, Parcul Cancicov,  Parcul Gherăieşti  dar şi în alte zone verzi.
 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite