Bacău: Şi-a ademenit victima cu bomboane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Psihologii cred că fapta nu putea fi evitată pentru că rudele Cristinei Irava aveau relaţii bune cu ucigaşul care şi-a jucat foarte bine rolul de protector al copilei.

Cristina Irava (11 ani), fetiţa ucisă cu sânge rece de Dorin Grozavu (34 de ani) era un copil cuminte, învăţa bine la şcoală şi-şi ajuta familia la treburile din gospodărie pe timpul vacanţei. Aşa o descriu rudele şi prietenii pe Cristina.

Gabriela Onofrei (11 ani), prietena ei cea mai bună şi colegă de bancă, nu a reuşit să-i găsească Cristinei decât un singur defect. „Era o fată mai fricoasă. Seara se temea să meargă singură pe stradă şi tot timpul voia să fie însoţită de cineva. Simţea nevoia să fie protejată. M-a sunat chiar înainte să plece înspre casa criminalului ca să-i ducă bicicleta. Mi-a zis că îi este frică să nu o certe pentru că a făcut pană“, a spus Gabriela.

Fata crede că această slăbiciune a prietenei ei i-a adus sfârşitul. A văzut-o de multe ori în compania lui Dorin Grozavu, care juca rolul de apărător al ei. „Dacă unchiul fetiţei o mai certa uneori, criminalul sărea şi-i lua apărarea. Îi dădea bomboane şi bani. Acest ataşament al lui faţă de Cristina l-am observat în ultimile două săptămâni. Aceste gesturi au făcut-o să capete încredere în el“, a spus Florentina Buzduc, prietenă de familie.

Psihologii pun totul pe seama lipsei de comunicare între copilă şi rude, dar şi pe faptul că familia a acceptat ca un astfel de individ să stea în preajma ei. „Copiii au o mare încredere în adulţi. Situaţia era practic de neevitat. Familia fetei era cea care ar fi putut să prevadă că un astfel de individ era periculos. Ei ştiau trecutul acestuia“, ne-a declarat Carla Popa, psiholog.

Blamat de propria mamă
Dorin Grozavu are un cazier impresionant. A fost închis pentru furt, violare de domiciliu şi tâlhărie timp de 12 ani. S-a eliberat ultima oară din puşcărie în primăvara anului trecut. Era cunoscut în cartierul CFR ca fiind o persoană violentă, care  consuma frecvent băuturi alcoolice.

Rodica Cociorbă, mama sa, nu poate găsi niciun cuvânt de laudă la adresa ucigaşului. „Când se îmbăta, parcă era turbat. M-a bătut, mi-a furat banii şi, dacă nu o omora pe fată, sigur m-ar fi omorât pe mine. A fost şi la Şcoala de Corecţie şi tot nu s-a schimbat“, îl descrie mama sa. Ieri, judecătorii Tribunalului Bacău au emis pe numele lui Dorin Grozavu mandat de arestare pentru 29 de zile sub acuzaţia de omor calificat. Acesta riscă până la 25 de ani de închisoare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite