Bacău: Renumitul matematician Gabriel Puiu, condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eminentul profesor universitar doctor Gabriel Puiu, întemeietor al învaţământului universitar matematic şi informatic băcăuan a părăsit această lume.

Foşti studenţi, colegi ori cei ce l-au iubit şi stimat sunt aşteptaţi să îşi ia rămas bun de la matematician la biserica Precista din Bacău. Înmormântarea va avea loc duminică, de la ora 12:30, la Cimitirul Central.

Gabriel Puiu a absolvit Facultatea de Matematică a Universității "Al. I. Cuza" din Iași, promoția 1960. Un an mai târziu a fost numit asistent universitar al catedrei de Matematică a Institutului din Bacău.

Treptat a obținut toate gradele universitare, iar în 1978 ajunge doctor în Științe Matematice sub îndrumarea academicianului Gh. Vrănceanu, cu o teză în domeniul geometriei. În timpul activității sale universitare a publicat în țară și peste hotare peste 50 de lucrări științifice de specialitate. A fost decan al Facultății de Științe între anii 1995 - 2002. Trei ani mai târziu, renumitul Gabriel Puiu în Matematică a ieșit la  pensie.

 Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite