Bacău: Powerlifting şi sporturi de contact la Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duminică, 19 septembrie, la Sala de Sport „Doina Melinte" din comuna Nicolae Bălcescu s-a inaugurat primul club de powerlifting şi sporturi de contact din judeţul Bacău.

CS Bronx va avea, pentru început, trei secţii: de box (antrenor - categoria a III-a - Vasile Palade), judo (antrenor Marius Truţă, asistent al Universităţii „Vasile Alecsandri") şi powerlifting (antrenor Daniel Zodian, ce este şi preşedinte al clubului).

În acest context, au avut loc meciuri demonstrative de judo, box şi kickboxing.

Vom începe o selecţie în şcoli, printre copii. Vrem ca, pe viitor, să fie la Nicolae Bălcescu o pepinieră pentru copiii din mediul rural. S-au distrus şcoli sportive. Vrem să facem rădăcini aici, ca să avem ce creşte mai apoi" a declarat Marius Truţă, antrenor de judo.

Daniel Zodian, preşedintele Clubului Sportiv Bronx, a precizat că „sala a fost special concepută pentru copiii din mediul rural, pentru că la sate sunt mulţi sportivi nedescoperiţi". Cei trei instructori sunt voluntari şi s-au implicat în acest proiect din pasiune pentru sport.

Duminica următoare, sala „Doina Melinte" va găzdui prima competiţie cu participare naţională, respectiv Cupa Moldovei la Powerlifting.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite