Bacău: „Copilul meu a fost violat şi ancheta se muşamalizează!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl băieţelului de 4 ani violat într-un tanc la Bacău spune că fiul său a rămas traumatizat şi că vinovatul este bine-mersi. Tanchistul acuzat de viol este momentan în concediu.

Nicolae Clapă (46 de ani), subofiţerul Unităţii Militare de Tancuri din Bacău acuzat că a violat un băieţel de 4 ani şi jumătate, este în continuare în libertate. Cu toate că micuţul a acuzat multe zile dureri în zona anală şi lenjeria intimă i-a fost plină de sânge, medicii legişti au afirmat că „nu se întrunesc elementele constitutive ale unui viol“.

După aproape o lună de la abuzul sexual din curtea unităţii militare, ancheta poliţiei bate pasul pe loc. Costică Anghel, tatăl băieţelului, a fost sfătuit în mai multe rânduri de anchetatori să nu declare nimic ziariştilor şi să nu discute cu nimeni despre ceea ce a păţit fiul său.
Totodată, şi şefii unităţii militare sau ai Garnizoanei Bacău au refuzat să facă vreun comentariu. După ce a aflat că subofiţerul a rămas în libertate şi a văzut că ancheta merge în ritm de melc, Anghel a decis să rupă tăcerea şi să povestească în exclusivitate ziarului „Adevărul“ prin ce calvar a trecut fiul său. 

„Copilul a fost violat în tanc!“

„Eram la cosit iarbă în curtea unităţii militare, împreună cu tatăl meu şi băieţelul. Mi-a luat copilul spunându-mi că-l duce să-i arate tancurile soldaţilor folosite în război. După vreo câteva minute copilul s-a întors plângând şi cu o pungă de pufuleţi în mână şi mi-a zis exact ce a păţit, dar nu vă pot reproduce. Avea lacrimi pe toată faţa şi zicea că-l doare fundul. Mergea crăcănat şi era plin de sânge. Copilul mi-a zis că după viol l-a şters de sânge cu şerveţelul. Băiatul meu a fost violat într-un tanc! După circa trei minute a apărut şi Clapă. Era roşu la faţă şi se aranja la pantaloni“, a povestit Costică Anghel. Omul afirmă că fiul său a fost violat în tanc cu prezervativul. Micuţul nu a ezitat să-i explice deschis tatălui său cum l-a aşezat militarul în momentul abuzării sexuale.

„Copilul mi-a povestit cum Clapă i-a spus că are o brăţară de cauciuc şi că l-a violat cu brăţara aia. Apoi, eu i-am arătat băieţelului un prezervativ şi mi-a zis că aşa arăta brăţara folosită de nenea în uniformă militară. Copilul nu mi-a povestit asta numai mie, ci la toată lumea, inclusiv la Poliţie şi la Protecţia Copilului. Cică l-a aşezat pe genunchii lui şi i-a dat jos pantalonii“, a adăugat tatăl copilului. Anghel a explicat cum Clapă a închis tancul şi că nu s-a auzit nimic. „Apoi, când am fost cu băiatul lângă tanc şi am vrut să intrăm înăuntru ca să facem un fel de reconstituire, copilul a început să plângă şi a zis că acolo nu vrea să mai intre. Avea o repulsie“, a mai spus bărbatul.

Tratat cu răceală de şefii unităţii militare

Anghel este convins că şefii unităţii militare vor cu tot dinadinsul să-l scoată pe tanchist basma curată.
„Înainte să consulte copilul, la Medicină Legală s-au prezentat mai mulţi ofiţeri, superiorii lui Clapă. Ce au căutat ei acolo, de ce s-au dus, n-am înţeles! Oricum, atunci când au ieşit de la IML unul dintre ei mi-a zis: «Ce vrei dom’ne să fac? Să închid unitatea militară pentru fiul matale?»“, a rememorat bărbatul. El a adăugat că şerveţelul cu care a fost şters de sânge după viol n-a fost de găsit, la fel şi prezervativul folosit.

Cei de la Medicină Legală n-au luat probe

Nori Weisenberg, medicul legist care l-a consultat pe copil, recunoaşte că nu a recoltat nicio probă de la micuţul de 4 ani jumătate, deoarece acestea au fost luate la Secţia de Chirurgie Pediatrică din cadrul Spitalului, însă nu poate preciza în cât timp ele vor fi gata. Cu toate că, iniţial, medicul legist a afirmat că „băieţelul are leziuni uşoare şi recente“, a doua zi a declarat oficial că „nu se întrunesc elementele constitutive ale unui viol“.
El confirmă că a avut o discuţie cu şefii militarului care au venit la cabinetul legistului înainte de consultul copilului. „Au venit şefii militarului la mine şi mi-au prezentat cazul, adică întregul context în care s-au petrecut faptele şi acuzele care i se aduc subofiţerului. Aşa se face“, a declarat medicul legist. 

Poliţia: „Dacă aşa a zis medicul legist, asta e!“

Vasile Oprişan, comandantul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, spune că ancheta în cazul copilului violat nu este deocamdată finalizată şi că tanchistul este cercetat în stare de libertate. „Nu l-am putut reţine pe Clapă deoarece medicul legist a avut un cuvânt greu în această anchetă. A zis că nu are dovada de 100% a unui viol“, a declarat comandantul Poliţiei Bacău.

Tanchisul, în concediu

Nicolae Clapă a refuzat să dea detalii despre fapta sa. „Nu s-a întâmplat nimica deocamdată în urma anchetei. Eu nu i-am făcut nimic acelui copil. Acuma sunt în concediu, însă apoi voi merge la serviciu aşa cum am mers şi până acuma", a afirmat Clampă. Parchetul Militar şi-a declinat competenţa către Parchetul Tribunalului Bacău.  

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite