Bacău: Colegul de bancă al lui Băsescu, în proces cu Primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul este supărat că nu a primit cei 10.000 de metri pătrați de teren care revin revoluționarilor. Instanța i-a dat câștig de cauză, însă primarul Romeo Stavarache a refuzat să pună în aplicare hotărârea.  Miercuri este următorul termen al procesului.

Toma Carp (60 de ani), fost coleg de bancă al președintelui Traian Băsescu la Liceul nr. 4 (n.r. - actualul Colegiu Național Gheorghe Vrănceanu), se judecă de șase ani cu Primăria Bacău.

Omul reclamă că edilul Stravarache refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească irevocabilă, conform căreia el, în calitate de revoluționar, trebuie să primească 10.000 de metri pătrați de teren în jurul municipiului Bacău.  Bărbatul a bătut de zeci de ori drumul până la Primărie, însă totul a fost în zadar.

„Stavarache este obligat să mă împroprietărească. Inițial primarul a motivat că că nu are pământ.  Apoi, după ce a primit parcelele de teren, a refuzat să mai stea de vorbă cu mine. Unii au primit, alții nu! Eu sunt unul dintre aceia cu ghinion", a afirmat Toma Carp.

Deoarece Stavarache nu a pus în aplicare decizia instanței, Carp a deschis un nou proces la Tribunalul Bacău, iar următorul termen va avea loc miercuri.

„Am aruncat pistolul în fișet și am ieșit în mulțime!"

Fostul coleg de bancă a lui Băsescu era la Revoluția din 1989, ofițer de Stat Major Județean la Gărzi Patriotice. Afirmă că, în acea perioadă a organizat paza la principalele instituții din municipiul Bacău.

„La revoluție, mi-am aruncat pistolul în fișet și am ieșit în fața mulțimii. Nu m-am speriat deloc. Atunci, în decembrie, am strigat  împreună cu mulțimea «Armata e cu noi!». După ce s-a dat legea că toți revoluționarii au anumite drepturi, eu am fost primul care a dat în judecată Primăria pentru că nu se acorda nimic din tot ce ni se cuvenea", a afirmat Carp.

Șase ore la poarta lui Băsescu

Omul nu se sfiește să povestească cum a uzat de toate pârghiile pe care le avea la îndemână  ca să obțină cei 10.000 de metri pătrați de teren. A apelat și la fostul său coleg de bancă din  liceu, însă totul a fost în zadar.

„M-am dus la Băsescu ca să-i cer să-l sune la telefon pe primarul Stavarache și să-i zică să stea de vorbă cu mine. Măcar atât! Să accepte o discuție! În 2006, am stat șase ore la poartă la Cotroceni, însă președintele nu m-a primit. Era așa de cald afară! Cu trenul m-am dus, cu trenul m-am întors!", rememorează Toma Carp.

Oficialii primăriei spun că problema acestuia se va rezolva. „Decizia instanței va fi respectată! Punerea sa în posesie se va face imediat cum se va identifica o suprafață de teren. Deocamdată nu putem preciza când se va întâmpla acest lucru", a declarat Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite