Bacău: 200 de persoane au fost depensionate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba de băcăuanii pensionați pe caz de boală și ale căror dosare de invaliditate au fost luate la puricat de comisia de expertiză a Casei Județene de Pensii (CJP) Bacău. În urma evaluării, medicii au considerat că aceștia s-au însănătoșit și că se pot întoarce în câmpul muncii.

"Numai de la 1 iulie au fost verificați 3500 de pensionari. Dintre ei, 500 au fost chemați în fața comisiilor de expertiză medicală pentru ca medicii să se pronunțe cu privire la gradul lor de invaliditate", ne-a declarat Liviu Crețu, director CJP Bacău.

În fața comisiei a ajuns și Vladimir Bălan (52 ani) din Buhuși. Bărbatul suferă de coxartroză și an de an trebuie să vină la reevaluare.

"Am fost operat, am proteză de șold și abia merg sprijinit în cârje. Sufăr și de insuficiență cardiacă, dar nu am încotro. Pot să mă deplasez sau nu trebuie să vin aici că altfel îmi taie pensia", ne-a spus Vladimir.

Ajunși în fața medicilor, aceștia trebuie să prezinte documente medicale care să le susțină cererea de a primi în continuare pensie.

"Aceste verificări se făceau și înainte, doar că acum se fac controale pe trei direcții. Sunt controlate dosarele vechi, cele înregistrate în luna anterioară și dosarele care sunt programate pentru revizuire în luna în curs. La acestea se adaugă condiții mai stricte la pensionarea de invaliditate", a mai spus Crețu.

Toate aceste verificări au lăsat fără pensie 194 de băcăuani, de la începutul anului. În județul Bacău sunt 24.300 de persoane care primesc pensii pe caz de boală și suntem un județ fruntaș din acest punct de vedere.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite