Autostrada A7 Moldova, sectorul Focşani–Bacău. Au fost aprobaţi indicatorii tehnico–economici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Adevărul
FOTO arhivă Adevărul

Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes National si Locuinţe a avizat indicatorii tehnico–economici aferenţi  autostrăzii Focşani–Bacău (96 kilometri), a anunţat secretarul de stat în Transporturi Irene Ionel Scrioşteanu.

Indicatorii tehnico – economici ce vizează autostrada Focşani–Bacău vor fi aprobaţi prin hotărâre de Guvern, spune secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu.

Lungimea totală a traseului este de aproape 96 de kilometri, iar autostrada va avea 3 tronsoane:

Tronsonul 1 – Focşani – Domneşti Târg (35,6 kilometri)

Tronsonul 2 – Domneşti Târg – Răcăciuni (38,8 kilometri)

Tronsonul 3 – Răcăciuni – Municipiul Bacău (24,5 kilometri)

Proiectul prevede realizarea a cinci noduri rutiere şi a 91 de poduri şi pasaje. Partea carosabilă a podurilor şi a pasajelor, ce vor fi realizate pe autostradă, va fi de 12 metri, pentru fiecare sens de mers.

Podurile amplasate pe DN şi DJ, ce traversează autostrada, vor avea câte o parte carosabilă de 7,8 metri. Excepţie face pasajul pe DN2, peste autostradă (km 3+972), care va avea o parte carosabilă de 14,8 metri lăţime, adică patru benzi de circulaţie, câte două, pe fiecare sens.

Podurile amplasate pe DA (drumuri agricole), ce traversează autostrada, vor avea o parte carosabilă de şapte metri. Pe poduri, între partea carosabilă şi trotuare, vor fi prevăzuţi parapeţi metalici de siguranţă cu nivel de protecţie foarte ridicată.

Proiectul mai prevede realizarea a 101 parcele de perdele anti înzăpezire, majoritatea pe partea stângă a drumului, dar şi pe partea dreaptă între km 2+800 şi 4+300, km 15+000 şi 20+300 şi între km 64+500 şi 66+200.

Autostrada Focşani – Bacău face parte din Autostrada Moldovei (A7), care va avea 314 kilometri de la Ploieşti până la Paşcani.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Autostrada Bacău–Braşov va fi construită pe traseul stabilit iniţial. Petiţiile de modificare a rutei au fost ignorate

Un şofer român a scandalizat Franţa cu o înşelăciune neobişnuită. Cum a fentat ani în şir taxa de autostradă

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite