Autorităţile din Bacău ameninţă cu evacuarea spitalului de campanie instalat pe stadionul Letea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul de campanie instalat pe stadionul Letea FOTO www.desteptarea.ro
Spitalul de campanie instalat pe stadionul Letea FOTO www.desteptarea.ro

Spitalul militar instalat pe stadionul Letea din Bacău, care a costat trei milioane de euro, nu a funcţionat nici o singura zi. Autorităţile locale somează acum compania Unifarm să-l demonteze, în caz contrar ameninţând că vor evacua forţat corturile.

Spitalul a fost cumpărat de compania de stat Unifarm, anul trecut, şi a fost instalat pe stadionul Letea din Bacău. Tot în baza sportivă Letea a mai fost instalat un spital modular, plătit de Primăria Bacău şi plasat în subordinea Spitalului TBC.

Spitalul cumpărat de Primăria din Bacău şi instalat în containere metalice, dar şi în birourile clubului sportiv, a funcţionat non-stop. În schimb, spitalul compus din corturi nu a primit nici un pacient până acum deoarece s-a constatat că lipsesc multe componente şi nu poate fi recepţionat.

Se preconiza ca spitalul să fie demontat de încă din luna aprilie de către Unifarm, dar acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum.

”Se aşteaptă să redăm sportului acest amplasament”

Cristian Ghingheş, viceprimarul Bacăului, a dat un ultimatum companiei Unifarm să demonteze spitalul în următoarele săptămâni.

“Avem promisiunea fermă de la Unifarm că îşi vor ridica spitalul modular de pe terenul de la Letea, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla în următoarele 2-3 săptămâni, vom fi nevoiţi să demarăm evacuarea fortaţă. Înţeleg că la nivelul Unifarm au fost nişte probleme legate de contractul privind strângerea şi transportul acestor facilităţi astfel încât să nu existe prejudicii ulterioare. Eu înţeleg teama de dosare, dar trebuie să ne înţeleagă şi pe noi, cei responsabili de acest cort nefolosit, că cetăţenii aşteaptă să redăm sportului acest amplasament” a declarat viceprimarul Cristian Ghingheş pentru ziarul Deşteptarea.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Evacuarea americană din Kabul provoacă în SUA o paralelă cu căderea Saigonului în 1975

Războiul din Afganistan s-a terminat, anunţă talibanii. Pentagonul trimite încă 1.000 de soldaţi pentru evacuarea personalului

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite