A fost prins traficantul care alimenta cu droguri consumatorii din Bacău și București. Ce au găsit polițiștii la percheziții

0
Publicat:

Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT Bacău, acesta fiind suspectat că timp de aproape trei ani le-a vândut canabis consumatorilor din cele două orașe. Traficantul va fi adus în fața instanței cu propunere arestare preventivă.

Canabisul era ținut în borcane FOTO DIICOT Bacău
Canabisul era ținut în borcane FOTO DIICOT Bacău

La 24 aprilie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au reținut un bărbat sub suspiciunea de trafic de droguri de risc.

„S-a reținut că, în perioada 2021 - aprilie 2023, inculpatul a comercializat, în mod repetat, diverse cantități de droguri de risc (canabis), către consumatori din orașul București și din județul Bacău”, au stabilit anchetatorii.

Au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, fiind identificate și ridicate 200 de grame de canabis și sumele de 22.100 de lei, 60 de euro și 20 de lire sterline, un cântar electronic de mare precizie, un dispozitiv tip grinder folosit la prepararea și administrarea drogurilor și mai multe terminale mobile.

Marți, 25.04.2023, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău cu propunerea de arestare preventivă a bărbatului pentru o perioadă de 30 de zile.  

Activităţile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău și au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și al jandarmilor de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Șase persoane arestate

Alți șase băcăuani au ajuns după gratii în martie 2023 tot pentru trafic de droguri.

În urma celor 8 percheziții domiciliare efectuate pe 22 martie, de către polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au fost depistate aproximativ 150 de grame de cannabis, 75 de grame rezină de cannabis (hașiș), 2 grame de amfetamină (Speed), 7 dispozitive de tip grinder, 5 cântare de mare precizie și alte obiecte și dispozitive folosite la prepararea, porționarea și administrarea drogurilor.

Totodată, au fost descoperite mai multe telefoane mobile, aproximativ 8.000 de lei și peste 1.000 de euro, despre care există bănuiala că ar fi provenit din vânzarea drogurilor.

BacăuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite