Un copil de doi ani a fost găsit ascuns într-o maşină. Tatăl lui voia să-l treacă ilegal frontiera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii de frontieră au descoperit copilul în urma controlului FOTO arhivă
Poliţiştii de frontieră au descoperit copilul în urma controlului FOTO arhivă

Poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit un băiat în vârstă de doi ani, ascuns de tatăl lui pe bancheta din spate a unui autoturism.

Bărbatul încerca astfel să îl treacă ilegal pe copil frontiera româno-maghiara, fără efectuarea formalităţilor de frontieră.

„În noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 03.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Vărşand s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani, care conducea un autoturism înmatriculat în Anglia. În autoturism se mai aflau două persoane, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 22 şi 41 de ani. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontiera arădeni au descoperit, ascuns pe bancheta din spate a autoturismului şi acoperit cu o pătură, un minor în vârstă de doi ani. Toţi pasagerii autoturismului au fost conduşi la sediul sectorului pentru declaraţii şi clarificarea situaţiei”, spun reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad.

În urma verificărilor, s-a constatat că tatăl băiatului este unul dintre pasagerii aflaţi în maşină. Acesta şi-a motivat gestul prin faptul că dorea să ajungă în Italia iar minorul nu poseda paşaport şi nu a putut obţine nici împuternicire notarială din partea mamei, deoarece aceasta este plecată în Italia.

„Persoanelor implicate în această cauză, li s-au întocmit actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”,  mai precizează reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad.

Mai puteţi citi: Copil de un an ascuns sub bancheta din spate a unei maşini care încerca să treacă în Ungaria prin vama Cenad

VIDEO Un maramureşean şi-a ascuns ţigările de contrabandă în şopron

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite