Singur acasă. Reguli pentru siguranţa copilului tău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pregătiţi-vă treptat copilul pentru momentul în care va trebui să-i lăsaţi cheile casei pe mână FOTO: multiplemayhemmamma.com
Pregătiţi-vă treptat copilul pentru momentul în care va trebui să-i lăsaţi cheile casei pe mână FOTO: multiplemayhemmamma.com

Când este copilul pregătit să rămână singur acasă? Depinde de fiecare în parte, de maturitatea, judecata şi de nivelul de confort pe care îl are copilul la ideea că este pe cont propriu.

Important este să începi treptat pregătirea copilului pentru a-l lăsa singur acasă. Vorbeşte cu el, explică-i ce se întâmplă, întreabă-l cum se simte. Lasă-l singur pentru perioade scurte de timp, apoi măreşte-le gradat.

Dacă aţi hotărât că este timpul ca cel mic să se descurce singur până vă întoarceţi de la serviciu, iată pricipalele reguli pe care trebuie să le ştie:

Planul de urgenţă

În caz de pericol, copilul trebuie să ştie că primul pas este să sune la 112 şi apoi să părăsească locuinţa şi să alerteze vecinii. De asemenea, ţine o trusă de prim ajutor la îndemână şi învaţă-l să o folosească. Dacă nu se poate descurca, poate să ceară ajutorul unui vecin sau prieten cu care aţi vorbit în prealabil.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro


 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite