S-a pregătit pentru a deveni profesor de geografie, dar a ales să crească albine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arădeanul a moştenit pasiunea pentru creşterea albinelor FOTO arhivă personală
Arădeanul a moştenit pasiunea pentru creşterea albinelor FOTO arhivă personală

S-a pregătit pentru a deveni profesor de geografie, dar pe parcurs s-a răzgântit şi a ales să lucreze în agricultură, iar mai apoi să ducă mai departe pasiunea tatălui său pentru apicultură.

Este vorba despre arădeanul Florin Gheorghe Margea, în vârstă de 31 de ani. 

La familia Margea în casă mierea era alimentul de bază, sănătos şi nelipsit din meniul zilnic. Florin a început cu apicultura de când s-a căsătorit şi a plecat din satul natal, mutandu-se de la 100 de kilometri depărtare de Arad (comuna Pleşcuţa), la doar 10 km de Arad (Horia).

„În fiecare primăvară cumpăram roiuri şi îmi confecţionam singur lăzile şi tot ce aveam nevoie în stupină. Peste iarnă pierdeam din ele...şi primăvara următoare o luă de la capăt. Momentan am 13 stupi, dar ţintă mea este să ajung la 100 de familii şi să fac o afacere din asta”, mărturiseşte Florin. Momentan arădeanul lasă mierea albinelor ca hrană, pentru că nu vrea să pună siropuri, ci totul să fie natural.

Florin Gheorghe Margea este gestionar la o firma austriacă cu profil în agricultură, unde se ocupă de atelierul de piese şi mecanică, iar după serviciu merge direct pe câmp la albine.

stupi arad


În fiecare weekend soţia şi fiica lui îi sunt alături. „Mergem şi noi şi îl ajutăm de câte ori putem. Este o pasiune a lui pe care am început să o îndrăgim şi noi”, spune Florina, soţia  apicultorului arădean.

Vă mai recomandăm: Secretele unui apicultor: „De-abia aştept să ajung la albine. Sunt copiii care mi-au rămas după ce au plecat copiii“

Dezvăluirile unui apicultor experimentat: „Noi îi spunem «îndulcitor» mierii aduse din China şi băgată prin supermarketuri“

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite