Profesoară moartă în pandemie, deshumată. Decesul pus pe seama Covid-19, contestat de familia Ilenei Sîrbu din Arad

0
Publicat:

Cadavrul unei foste profesoare din Arad, decedate în urmă cu trei ani în spital, a fost deshumat de către anchetatori, vineri, 24 noiembrie 2023. Femeia fusese atunci diagnosticată cu Covid-19, iar familia cere anchetă.

Vineri a avut loc procedura de deshumare FOTO Critic Arad
Vineri a avut loc procedura de deshumare FOTO Critic Arad

Familia a depus sesizare penală suspectând că a fost tratată greşit de medici. Aceasta susține că nu ar fi fost de fapt infectată cu SARS-CoV-2.

Ileana Sîrbu a fost profesoară de matematică, avea 75 de ani şi era soţia unui fost politician din Arad. Este vorba despre profesorul Pavel Sîrbu, care a fost, între altele, preşedinte al PSD Arad (1997 - 2001), inspector general şcolar timp de cinci ani şi consilier judeţean (1996 - 2004).

Sicriul sigilat 

Femeia din Arad a murit în spital în 16 decembrie 2020. A fost înmormântată conform protocoalelor de la vremea respectivă, nu conform obiceiului, cum își doreau toți. Ea a fost pusă în sac, sicriul era sigilat, familia nici nu a putut să vadă pe cine înmormântează cu adevărat.

Membrii familiei s-au hotărât atunci, în martie 2021, să depună plângere penală împotriva medicilor. Familia susține că nu trebuia să i se administreze medicamentele pentru COVID-19, deoarece nu era infectată.

„Soția mea a fost internată pentru o altă afecţiune, una uşoară. Din momentul în care a ajuns la spital, nu ne-au permis să luăm legătura nici măcar telefonic. La un moment dat, medicii ne-au spus că starea ei s-a agravat pentru că are COVID-19. A decedat intubată, deşi am aflat ulterior chiar de la personalul medical, avea saturaţia de oxigen de aproximativ 95% şi nu se impunea această procedură” a declarat soţul acesteia, Pavel Sîrbu.

Astăzi, după aproape trei ani, procurorii au decis că se impune deshumarea pentru clarificarea cauzelor decesului.

Astfel, la Cimitirul Pomenirea din Arad au fost prezenţi familia, procurorul de caz, poliţişti şi reprezentanţi ai Institutului de Medicină Legală Timişoara.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite