Primul punct de frontieră pe o autostradă din România se deschide la Nădlac. Acesta va avea 20 de benzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul Punct de trecere a frontierei aflat pe o autostradă din România va fi inaugurat sâmbătă, în judeţul Arad. Acesta are 20 de benzi de circulaţie, supravegere video cu recunoaştere automată a numerelor de înmatriculare şi parcare pentru camioane, costurile de amenajare fiind de 30 de milioane de lei.

Reprezentanţii asocierii care a realizat autostrada Nădlac-Arad şi punctul de trecere a frontierei de la joncţiunea şoselei cu autostrada M43 din Ungaria au declarat că sâmbătă va avea loc deschiderea traficului peste graniţă.

La inaugurarea punctului de frontieră sunt aşteptaţi premierul Victor Ponta, care a revenit miercuri în ţară din Turcia, unde a fost operat la genunchi, dar şi premierul Ungariei, Viktor Orban.
 

Noul Punct de control de la graniţă, aflat la joncţiunea A1 (RO) şi M43 (H), se va numi Punctul de trecere a Frontierei Nădlac II (RO) - Csanadpalota (H).

Autostrada arad

Punctul de frontieră se află pe teritoriul României, la aproximativ zece kilometri de Vama Nădlac, situată pe DN 7. Din cele zece benzi de pe fiecare sens, patru sunt pentru autoturisme, patru sunt pentru automarfare, nefiind inclus transportul de mărfuri ce trebuie controlate fitosanitar şi veterinar şi transportul de mărfuri periculoase, iar două sunt pentru autocare. Pentru tarficul greu vor exista patru cântare, două pe fiecare sens de circulaţie. Parcarea de pe sensul de ieşire din ţară are 107 locuri pentru camioane.

autostrada arad

Tot sâmbătă, va fi deschis circulaţiei şi lotul II al autostrăzii Nădlac-Arad, cuprins între Pecica şi Arad.

Vă mai recomandăm: Autostrada Nădlac – Arad va fi inaugurată sâmbăta viitoare. Cât timp se economiseşte faţă de vechiul traseu de ieşire din ţară

FOTO Minune în România. Lotul 2 al autostrăzii Timişoara-Lugoj poate fi terminat cu mult înainte de termen


 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite