Aglomeraţie pe A2, la Feteşti. Şoferii care merg spre litoral nu plătesc prin SMS taxa de pod, stau la rând să achite cash

0
0
Aglomeraţia la punctul de taxare de la Feteşti Foto:Arhivă Adevărul
Aglomeraţia la punctul de taxare de la Feteşti Foto:Arhivă Adevărul

Tot mai mulţi şoferi care merg pe litoral nu plătesc taxa de pod de la Feteşti prin SMS. Cozi interminabile de maşini s-au format miercuri dimineaţă la staţia de taxare de la Feteşti, la singura casă disponibilă. Astfel, pe Autostrada Soarelui se circulă îngreunat pentru că mulţi şoferi stau la rând la barieră pentru a plăti cash.


Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că pe A2 Bucureşti-Constanţa se circulă îngreunat la staţia de taxare de la Feteşti, ca urmare a faptului că mulţi automobilişti optează pentru plata cash a tarifului de trecere a podurilor între Feteşti şi Cernavodă), la singura casă destinată acestui scop.
 
„Precizăm că prin staţia de taxare se poate trece liber, cu obligativitatea ca taxa să se plătească ulterior, în 24 de ore, la staţiile de distribuţie a carburanţilor (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS la numărul 7577 - număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE si RCS&RDS.

Iată paşii pe care trebuie să-i urmaţi plătind prin SMS şi evitând astfel aglomeraţia:

Plăteşti înainte sau după trecerea pe pod, până maxim la ora 24 a zilei următoare trecerii. Faci plata în doi paşi, prin trimiterea a două SMS-uri:
- Trimiţi primul SMS care conţine numărul de înmatriculare al autoturismului tău + categoria tarifară (4 categorii de autovehicule, conform indicaţiilor de mai jos, din tabel). Exemplu text SMS: B54AJV 1

- Primeşti un mesaj conţinând informaţii privind valoarea taxei de pod şi valoarea totală a SMS-ului de comandă. În mesaj ţi se solicită şi confirmarea finală a comenzii, prin transmiterea, către acelaşi număr 7577, a unui SMS cu răspuns DA.
Plata prin SMS se face pentru o singură trecere.

Cum se face identificarea vehiculului şi controlul plăţii

O serie de camere video ce permit recunoaşterea automată a numărului de înmatriculare (ANPR) sunt poziţionate în Agenţia de Încasare, atât în punctul de intrare cât şi la cel de ieşire. Camerele video ANPR identifică trecerea aplicând o marcă temporală şi coordonatele GPS. Numărul înregistrat de camere la fiecare trecere este verificat în baza de date cu plăţi a ANPR. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenţie, urmând a fi întocmit un Proces Verbal de Constatare a Contravenţiei.

Autorităţile spun că în perioada 30 aprilie - 29 iunie, de când a fost introdus acest sistem, prin staţia de taxare de la Feteşti au trecut, pe benzile marcate „e-tarif”, peste 450.000 de autoturisme. Pentru 340.000, s-a constatat o plată efectuată în termenul legal. Taxa nu figurează ca fiind plătită în cazul a 115.000 de autovehicule.


Vă recomandăm şi:

Reparaţii pe Autostrada Soarelui. Şoferii, sfătuiţi să circule prudent spre litoral

Viteză ameţitoare pe Autostrada Soarelui. Un şofer teribilist, prins în timp ce conducea cu 231 km/h spre litoral

Mai multe - Călăraşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite